發新話題

點會爛成咁架 ?

引用:
原帖由 BMW 於 7-2-2011 12:59 發表

啱啱好咋喎
我試過抻走一片,個氣筒會郁
岩岩好的話, the "plug" should align with the surrounding tube without popping out or tucking in.
and the cylinder doesn't move as well.

你尾通轉入去時個身既絲帽仲剩幾多圈? 你用幾多個shim?
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 fwkwong 於 7-2-2011 13:09 發表

好可能他把buffer tube扭得太前太貼,又用了所有介子,所以那個塞已頂了出來,上部份的邊緣已因開關撞蝕哂.這樣關上upper後力就全傳lower的後部.開槍的震動,加上開合,加上sling的力......金屬疲勞,應聲斷掉.
所言甚是

都唔係咁化學呀嗎 ? 原來係用亞鉛做個身
又要唔係平 , 我地就話打 Game 啫 , 真係訓導果 d 日日操支槍咪....................
話時話有冇 CNC 身 ? 有鋼嘅想換鋼嘅
換個原裝上去又係咁 , 打打吓爛

引用:
原帖由 fwkwong 於 7-2-2011 13:09 發表

好可能他把buffer tube扭得太前太貼,又用了所有介子,所以那個塞已頂了出來,上部份的邊緣已因開關撞蝕哂.這樣關上upper後力就全傳lower的後部.開槍的震動,加上開合,加上sling的力......金屬疲勞,應聲斷掉.
咁我抽走一片介子 , 個氣筒會郁喎 , 正確應該點 set ?

引用:
原帖由 BMW 於 7-2-2011 13:37 發表

咁我抽走一片介子 , 個氣筒會郁喎 , 正確應該點 set ?
氣筒會郁?原裝身或PrimeCNC身都應該很fit位,以下兩支可見(有label是成槍,我的buffer tube上到下身剩下1mm左右,用了所有的介子,蓋就剛好只有小小斜邊的地方突出來,可頂著氣筒但又不需太用力開上下身.而氣筒插入上身之後,它那下面的定位端應跟上身的凹槽平排的.這個setting那氣筒應不會郁了.
此外,介子是兩片厚兩片薄的,你是否抽走了厚的所以蓋又頂不實氣筒了.

附件

7-2-2011 18:10

搭多次單問多句各位ching...

小弟呢個位置, 無落介子, 上下身開合時都要用小小力先開到...咁樣合格嗎...?

附件

照片 002.1.jpg (44 KB)

7-2-2011 21:03

照片 002.1.jpg

氣筒無鬆應該OK了

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 7-2-2011 21:03 發表
搭多次單問多句各位ching...

小弟呢個位置, 無落介子, 上下身開合時都要用小小力先開到...咁樣合格嗎...?
我覺得參考成槍的標準應錯不了.上下身打開時要用些力,這樣的setting頂著氣筒就剛夠緊.所以放回些介子,讓蓋子的斜邊剛貼著下身盡頭,摸上手微微突出來就好.
再看一下這成槍的照片

附件

7-2-2011 22:51

其實岩岩平口都好fit

回覆 39# 的帖子

你不是第一個,我在外國 ptw forum 已見過有人個原裝下身咁爛。

睇怕樓主已經扔低左枝PTW去渣BMW

會唔會先前已經有「裂痕」
再惡化一下就 ...

引用:
原帖由 sam524 於 7-2-2011 00:15 發表

gp唔係出名斷耳仔咋咩...
願聞其詳

偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 9-2-2011 22:49 發表

願聞其祥
有傳gp之前出左一d aeg 金身, 上身耳仔好易斷

引用:
原帖由 gtoray 於 9-2-2011 22:54 發表

有傳gp之前出左一d aeg 金身, 上身耳仔好易斷
THANK YOU
偽君子!永遠虛偽!

發新話題