75 12345
發新話題

[單車]夜遊南生圍、尖鼻咀

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 1233 於 22-2-2011 23:07 發表

炒車

MOS一夜基本上無野好睇
頂你呀~~

我喜好行夜山camping
所以踩車都鍾情夜晚~

引用:
原帖由 1233 於 23-2-2011 00:04 發表

車??2,3年後先再諗lu@@

係都諗去邊到重好!

G大佬未反黎.......搞到好靜禁
依家響元朗食緊粥~

附件

23-2-2011 03:54

無無聊聊走一轉~
今次由天水圍經流浮山,深灣道出元朗食完夜粥去洪水橋返歸

附件

照片 445.jpg (121.69 KB)

23-2-2011 04:08

流浮山牌坊

照片 445.jpg

好黑, 大光燈都睇唔到盡頭

照片 449.jpg (80.31 KB)

同上一條橋,遠眺天水圍, 倒影好靚

照片 449.jpg

照片 448.jpg (131.68 KB)

射燈mode出動

照片 448.jpg

照片 447.jpg (79.65 KB)

尖鼻咀警崗遠眺堔圳

照片 447.jpg

引用:
原帖由 2slow 於 23-2-2011 08:57 發表

想問師兄用咩呔, 及燈? 都幾光喎...
米芝蓮 country~
燈係大陸做 http://yezl.com/
我貪佢有高低燈同有個wired switch  , 而且用18650差電, 好"come"用

btw. 射燈mode張相唔係由佢獨立做到ge效果, 主要係由架小輪支大flash light做成

引用:
原帖由 Vindicator 於 23-2-2011 13:59 發表

品質如何?
唔算好好
不過用左半年
So far 冇問題

引用:
原帖由 onibara 於 23-2-2011 21:22 發表

請問呢枝係唔係7週年師兄帶來那枝?

PS: 網頁內有枝p7頭燈都好光
you mean 小輪支大flash light?
YES

引用:
原帖由 RCman 於 24-2-2011 11:57 發表

幾多V 膽來呢?
用車車電Lipo 7.4V 頂得到嗎?
如果Lipo 7.4V 4000mah, 用到幾多個鐘呀?
我現有Sigma 的,本來雙燈12V + 6V
6V果邊比我KO左.....得番12V果邊,我用Lipo7.4V 3200mah 長關1.5hrs﹣2hrs就無電
隻燈應該係 mce/ssc p7 膽, 用一舊專用差電, 起碼都用到2-6小時(睇你用咩mode)
2slow 兄果支ssp有好幾間都有, 有好多個生產商
ssp主要賣緊兩個, 3xx, 另一個5xx
5xx果個有低電顯示, 手工亦較好
同樣款ge燈,夾住外國品牌就賣過千, 有d單車shop都有入

引用:
原帖由 onibara 於 24-2-2011 19:09 發表

Thanks!

我都係睇中2slow師兄用緊個枝
ssp 3xx-5xx, 超抵玩~
又細d方便d
係個固定方式差d

引用:
原帖由 2slow 於 24-2-2011 20:49 發表

yes, 我呢支買左4xx
唔嫌佢重的話(650gm連電), 呢支野唯一唔好處就係會熱, 所以停車一定要關左佢...
我呀哥都係買呢支~

我自己果支就貪佢個 remote control 好過癮
雙燈趁 mtb 又好有型~
用電匣, 可以入 1-4 粒 18650
唔好處係設計上幾近冇散熱, 不過踩住開冇問題
電匣較大同埋電線都幾多....

我覺得computer用無線會靚仔d
Cateye都係4xx左右

我星期六得閒wor~

引用:
原帖由 1233 於 26-2-2011 00:06 發表

我都得......但vindicator唔得
咁可以再delay或者唔好理佢~

引用:
原帖由 Alex_山 於 26-2-2011 18:39 發表

幾時去?有興趣跟隊
下星期六

你地約住腳先~

引用:
原帖由 1233 於 26-2-2011 23:13 發表

你係唔係星期五先反??
YES~

75 12345
發新話題