發新話題

台北華山玩具店(中山/士林)

引用:
原帖由 hung 於 3-4-2011 01:59 發表
樓主,幾個月前我都去過仕林嗰間華山, 但真的無師兄而家POST 呢間咁齊全嘅貨!真係大開眼界!!
其實呢啲華山專門店都賣埋其他牌子既鎗(因爲如果剩賣華山既話就聽乞米):我剩係影擺華山鎗嗰邊...

當年既戰利品...

引用:
原帖由 b9296 於 3-4-2011 14:33 發表
使唔使搞到咁grand ...仲要改埋支.45個marking咁寸 ...
just for sharing,
u do have terrific collection also!

我想買技m9
但d marking......請問各ching高手有無方法

引用:
原帖由 b9296 於 3-4-2011 01:31 發表

我當時系嗰度買咗支銀色M84(因為香港已經無貨)- 帶返嚟一啲事都無 ...

不過有竅門(合法)...
i mean "果啲〝啪啪紙〞"

[quote]原帖由 gtoray 於 4-4-2011 01:46 發表

i mean "果啲〝啪啪紙〞" [/quot

i want to know also ah!

嘩! 正! 有Blank買!

引用:
原帖由 gtoray 於 4-4-2011 01:46 發表

i mean "果啲〝啪啪紙〞"
噢...咁除咗“捉唔到就唔算有違法”之外就no comment...咩嘢都無講過呀吓...

回覆 23# 的帖子

C-Hing答得好〝懸〞呀!

之前既都唔算珍品 - 以下呢啲先算

隨M84附送既10粒可抛棄式彈殼 (另送六粒reusable brass rounds - 即係現行日本cap鎗用緊嗰啲)...

内置火藥cap - 一load就打得...至於性能就...

回覆 25# 的帖子

Oh! My God

[quote]原帖由 b9296 於 5-4-2011 15:19 發表
之前既都唔算珍品 - 以下呢啲先算

http://i37.photobucket.com/album ... %20Guns%202009/SL38 ... [/quo

it's 7mm cap(disposable cartridges)ah!!
great collection!!
my silver derringer of fs...

附件

6-4-2011 10:30

6-4-2011 10:30

回覆 27# 的帖子

又攞嘢出嚟引大家算點先?唔得咁架 ...

話時話好憎華山連銀色既M84啲parts都係黑色(搞到好似熊貓咁)...打算拆出嚟脫色再電鎳 - 希望拆得出...事成既話再PO俾各位友好睇...

引用:
原帖由 b9296 於 6-4-2011 19:17 發表
又攞嘢出嚟引大家算點先?唔得咁架 ...

話時話好憎華山連銀色既M84啲parts都係黑色(搞到好似熊貓咁)...打算拆出嚟脫色再電鎳 - 希望拆得出...事成既話再PO俾各位友好睇...
Easy to disassembling! Don't worry!
Looking forward to seeing your masterpiece!

華山有1910 ?

發新話題