發新話題

英軍隊的文件保密制度

英軍隊的文件保密制度

可分四种,1.Restricted (受限剝) 2.Confidential (機密) 3.Secret (秘密) 4.Top Secret (最高秘密)
Restricted (受限制)是最低保密!

尊重人格, 請勿抄習

咁5同ge級別,可以比邊d軍楷ge軍官睇?

對一個陌生人怎樣加强記憶,及描述

你想記得你的目標人物以下可幫到你1.性別.2年齡.3.人種.不是國籍?MS是英籍黄皮膚!如果你報告話有一個英國人?所有人立刻想起番鬼佬4.身裁.5.衣着.6特徵.7高度8.面相.等等.用英文由A-H起Age, Build, Clothing,distinguishing marks,elevation (height) face, gait,hair. 最重要的為加强記憶你要留意該人像你那一位親人,朋友,他的飾物例如手表手鏈,因好少人日日換表換飾物!鞋子?好少人日日換不同鞋,鞋款,可知他的性格!有否擦鞋,有些人一世都不擦,MS日日擦?他的耳形?大耳朵?大耳珠?双眼皮?最後在你心中他是樣衰還是有型?你同佢隻揪勝算有多少,到此為止,MS吹水咋?你不要祈望MS畢生功力過哂裨你?謝謝
尊重人格, 請勿抄習

MS兄, 你係uk邊道?
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

回覆 #3 mswong 的帖子

MS明明已開新題目?唉又做錯?親愛的版主,請多多原諒!MS雞手鴨腳!

尊重人格, 請勿抄習

你又錯咩??

我問你住邊,小弟都長期在英國
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

回覆 #4 MF 的帖子

MS在London 以北一条無セ中國人的小村鄉村,本來MS就是鄉下佬!
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 mswong 於 9-6-2007 13:45 發表
MS在London 以北一条無セ中國人的小村鄉村,本來MS就是鄉下佬!
你講邊條村啦, London 以北你話蘇格蘭都得啦

話唔定我識, 我係英國都住了7年

回覆 #8 MF 的帖子

以北三十里 HP1你查吓喇?請問做那一行?
尊重人格, 請勿抄習

回覆 #2 傻仔 的帖子

軍隊除了偕級外,就是委任,比喻教王孫果個是教官,王孫的身份是學生,所以大大都無用,再例如MS曾在Hong Kong Information Team 做大佬,不要理MS是何階級,因MS是部門主管,再舉例,警務處長個tea boy 係警司?有個時沙在沙頭角警崗做主管,你估個警司可唔可以去警崗也文也武?如果MS會擲警司出街?在軍中誰是教官誰是學生!大家心照,識做,當然做教官時你可玩到好盡?但有沒有必要玩個官呢!如果不理後果,玩得起有餘!

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 mswong 於 9-6-2007 14:10 發表
以北三十里 HP1你查吓喇?請問做那一行?
Hemel Hempstead...我位uncle都係住果頭, 佢住Redbourn
小弟大學生一名, 住NW8

回覆 #11 MF 的帖子

我以前住過Kingston也住過Newcastle

8.請在正確分區開TOPIC,此舉為對該區版主之尊重行為。

我以經移動了你十個topic
我認為你應該有能力分析在什麼分區開什麼TOPIC

發新話題