44 123
發新話題

毒蛇 M4 問題一問

引用:
原帖由 diplomatique 於 10-5-2011 19:15 發表
其實”百鳥歸巢”才是皇道!!
現在小弟是井勝 x Prime... 如果蛇有好嘢,都可淋淋...
係喎,小弟都係"自砌"井井,好正。
其實想大blowback,之前已經有師兄教過,就係改"飛標"後面個座,
一黎可以降火,二黎加大blowback。
小弟意見:用鋼bolt者,好似井井,請用以上方法,必定可打得順暢,因為鋼bolt重好多,要用多點"動力"。
所以CO2對小弟黎講,吸引力已經大減

其實...有冇人試過..CO2既匣,出力未必會大過普通氣匣

改飛標個座係咪即係好似"皇冠"個件野? 再磨少少佢?

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 11-5-2011 03:27 發表
改飛標個座係咪即係好似"皇冠"個件野? 再磨少少佢?
對!將飛標座即"皇冠型狀"零件修磨致使飛標定位往Hop座方向前移
能令初速降低(NPAS原理)
但不會明顯增加後座力感覺

在負壓系統的原理下
飛標定位點的前或後位置即決定"前"出氣量的多少
亦即出力的大小(初速高低)
至於"後"出的氣全用來推動Bolt Carrier
但當Bolt Carrier後退至一定點釋放切氣片而彈匣停止出氣
由於Bolt Carrier這一段的行程是固定的
所以"後"出的氣量也是固定的
是以後座力的感覺不會明顯增加

結論是
將飛標座即"皇冠型狀"零件修磨致使飛標定位往Hop座方向前移
能降火、省氣(即增加彈匣續航力)
但不能增加後座力感覺~~~~~

討論性質
有錯煩請指正     

引用:
原帖由 f22a 於 11-5-2011 10:44 發表

對!將飛標座即"皇冠型狀"零件修磨致使飛標定位往Hop座方向前移
能令初速降低(NPAS原理)
但不會明顯增加後座力感覺

在負壓系統的原理下
飛標定位點的前或後位置即決定"前"出氣量的多少
亦即出力的大小(初 ...
sorry,小弟解釋得唔好,
小弟枝井井bolt要改左飛標座先打得暢順,未改會枝bolt會"blow唔起"或"行得一半"的情況。
應該好似師兄你講,出氣穩定左先0岩。

thanks F22a 師兄!! 好詳細!!
明白晒!! 等我得閒時就試下改改佢先.  

回覆 36# 的帖子

既然師兄有玩井井10版
有否發現連發司牙連Pin可以左右移動2mm
如有這情況會引致連發有不確定因素

小弟解決辦法
用AEG波箱墊片
左邊放0.3+0.5 (直徑小的放外面)
右邊(退殼口邊) 放0.2+0.3+0.5 (直徑小的放外面)

墊好後包保連發司牙連Pin再冇走位~~~

f22a 師兄:
下? 我有發現呢個問題呀!! 不過唔知原來會影響連發, 因我都有連發不順的問題, 但不知原來是關呢個問題事.
謝謝你的提案, 咁我要落槍街搵下可唔可墊番佢先.
thanks!!  

有無人知 ehobby 個價@@

引用:
原帖由 ryanpiggy 於 11-5-2011 20:19 發表
有無人知 ehobby 個價@@
醫何B都冇貨...
http://www.apoints.com/graphics/UploadFiles/200611/20061107145930160.jpg

回覆 32# 的帖子

買左,用過.把鬼.

引用:
原帖由 Kungz 於 11-5-2011 23:11 發表

醫何B都冇貨...
我問過ehobby, 佢地話下個月開始賣, 價位未定 要等

引用:
原帖由 0050100 於 15-5-2011 14:19 發表
買左,用過.把鬼.
師兄可否講詳細小小同埋用喺邊隻槍身度,thx!

引用:
原帖由 jerjer 於 15-5-2011 17:28 發表

師兄可否講詳細小小同埋用喺邊隻槍身度,thx!
見吹得好拟好掂,又有啲錢,買隻玩下
Ghk CO2匣用在槍身I,P,W,G,A
用在I身,緊到想死.
一支氣打一匣,50發都窄窄地
出氣力如那位玩具從業員師兄講,比top gas WA匣出氣力弱(3月室內約20度時)
單發還可以,快拘...
AUTO,出氣時大時細不穩定 + 噴.(可能系我唔識set匣與槍身的奧妙)
有興趣pm我囉,平平地......
如你有隻冇事,超爽,恭喜曬!
唔講啦,繼續蛇仔吧!

44 123
發新話題