發新話題

[VFC] VFC MP5 香港試打活動(WGC shop) + G36 外觀照片

D聲好似SD6。

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 28-5-2011 23:13 發表
請問左邊槍身個 Kal9mm X 19係刻字定laser?
似係laser !
塑膠戰隊

引用:
原帖由 likhang516 於 28-5-2011 20:44 發表
留意下條片(0:11-0:12)....
注意槍頭有粒野跌出黎
同早前另一條片情況一樣(2:20-2:21)
http://www.youtube.com/watch?v=KefzMuQ1zR0
那是氣嘴的蓋, 是震出來的
看來要用螺絲膠固定

引用:
原帖由 RCman 於 28-5-2011 22:28 發表
請問如果今日無去到,想訂仲有無得訂?及重有無折扣呢?
咁你要打去WGC 問一問! 我估有生意一定會做

似6-7成真鐵的玩具槍
質感: 唔似沖壓式製造, 物料唔似鋼製
焊點位假到爆, 彈匣位做錯shape
真品a3前手托不能直上

最大缺點:
無彈停止發射功能原來係要使用別的上彈膠頂住個飛機, 令到擊鎚不能運作
若果經常性使用無彈不擊發這個功能, 個飛機肯定會破損, 而且又不象真,
因為會頂起整個機機而不能像真鐵般 而且無彈更換彈匣時亦要將槍機再次拉後才能退匣

小弟6 點幾上左去~~

引用:
原帖由 Nadesico 於 28-5-2011 23:54 發表
一支垃圾
真品a3前手托不能直上

最大缺點:
無彈停上發射功能原來係要靠上彈膠頂住個飛機, 令到擊鎚不能運作
如果成日咁做, 個飛機肯定會 ...
不是吧...咁我既SAS大計咪...

出左電筒,點解唔出埋滅聲器?

引用:
原帖由 MKL04438 於 28-5-2011 23:56 發表

不是吧...咁我既SAS大計咪...
買到真品, 個級一定要銼走一半先至裝得上
真品下身仍然是未知數

至於尾柄條recoil 又未必直上支vfc 度
我真係幾好奇會唔會有人帶舊真品去對數

引用:
原帖由 MG-42 於 29-5-2011 01:05 發表

支持... 但情況不樂觀
有料?

引用:
原帖由 Nadesico 於 29-5-2011 00:00 發表

買到真品, 個級一定要銼走一半先至裝得上
真品下身仍然是未知數

至於尾柄條recoil 又未必直上支vfc 度
我真係幾好奇會唔會有人帶舊真品去對數
唔係唔信你
但arms-cool有人話試過上到喎

引用:
原帖由 Nadesico 於 28-5-2011 23:54 發表
似6-7成真鐵的玩具槍
真品a3前手托不能直上

最大缺點:
無彈停止發射功能原來係要使用別的上彈膠頂住個飛機, 令到擊鎚不能運作
若果經常性 ...
我沒看過成品,但從照片看師兄別斷言,後照門座與槍身是用氬弧電焊焊接而成留下可見的紋路,
槍身亦看得出是沖壓技術製造....師兄你未夠狂.

引用:
原帖由 PMX 於 28-5-2011 23:27 發表

似係laser !
我又想講粗口!
有HK授權都laser! 咁要佢授權做咩Q ?!

信邊個好?!

引用:
原帖由 0050100 於 29-5-2011 11:18 發表

我沒看過成品,但從照片看師兄別斷言,後照門座與槍身是用氬弧電焊焊接而成留下可見的紋路,
槍身亦看得出是沖壓技術製造....師兄你未夠狂.

我就係上手摸過才知道~~~

個人覺得:

機焊同人焊都無咩可能焊到咁一下一下都差唔多長度大小的

仲有槍身個坑位近彈匣位的地方, 焊接地方

不過我地上去睇果幾支可能唔係量產版, 質量同量產版有分別我可以理解
等到量產版果陣先算吧~~~

發新話題