發新話題

[VFC] VFC MP5 香港試打活動(WGC shop) + G36 外觀照片

刻字我問過店員, 出貨時上身的HK MP5 及 Kal. 9mm x 19 刻字都會用陰刻.
6mm BB 會用雷射刻字<- 呢度如果裝左VFC 條鏡橋基本上睇唔到的.
但下身最貴果段細字就冇計了.....

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 29-5-2011 11:56 發表
信邊個好?!

我睇開都係陰刻
照我估計雷刻應該係近期產品先改用

引用:
原帖由 carl 於 29-5-2011 14:50 發表
但下身最貴果段細字就冇計了.....
無計意思係指唔會有定點?

剛在隔離論壇看到WGC 發售預告, 發售日是6月3日. 伸縮托,槍燈,魚骨同步推出!!  又會快得這樣突然...

問過WGC, 白色印係早期試版, 量產正式版係刻印的.....

回覆 1# 的帖子

我想請教吓各位大俠,有冇窿路做深刻?
咁樣比個辦佢有冇可能做到呢?
THX............

JAC............

如果有邊位大俠想要,出聲就得,無限量供應!!不過有窿路記得預埋我呀...........

A3A3A3A3........................

引用:
原帖由 JBL 於 29-5-2011 23:41 發表
請問樓主G36有否見到印上6mmBB的刻印呢?
係...深刻6mm  
小弟試mp5後摸過g36c實物...好輕身, 但十分扎實
trigger前有lock bolt制
cocking handle可定係左/右面
匣內有假彈, 其實係個大gas tank
店員話打起來十分爽....不似其他牌子, blowback好"立"又有delay
如果個marking有得搞就正了

回覆 52# 的帖子

想刻係vfx 鐵殼到?

引用:
原帖由 siriochow 於 30-5-2011 01:26 發表
想刻係vfx 鐵殼到?
當然............

引用:
原帖由 ayaka 於 30-5-2011 00:10 發表

係...深刻6mm  
畢地係人類史上最偉大發明之一

引用:
原帖由 F22 於 30-5-2011 00:01 發表
如果有邊位大俠想要,出聲就得,無限量供應!!不過有窿路記得預埋我呀 ...
用字沖打上去吧
但係我套沖唔係呢個字型

引用:
原帖由 F22 於 30-5-2011 00:01 發表
如果有邊位大俠想要,出聲就得,無限量供應!!不過有窿路記得預埋我呀 ...
黑白相反做埋退地, 可攞去laser印返字

有無師兄有興趣搞團刻 ?
塑膠戰隊

引用:
原帖由 Nadesico 於 29-5-2011 11:57 發表

我就係上手摸過才知道~~~

個人覺得:

機焊同人焊都無咩可能焊到咁一下一下都差唔多長度大小的

仲有槍身個坑位近彈匣位的地方, 焊接地方

不過我地上去睇果幾支可能唔係量產 ...
我就跟你來個對號入座.(借dogjumpjump師兄圖一用,)
可能你對焊接技術還停留在木頭机年代.
打扰各位師兄

附件

30-5-2011 12:07

借圖一用,不喜請PM我,會刪除

手工氬氣電弧焊

手焊燒得好差

發新話題