發新話題

VFC MP5 GBB 開箱文

回覆 116# 的帖子

跟你個帖子整左,星期一晚打左幾匣,超爽,謝

回覆 128# 的帖子

馬記個高mount、h記要執先用到!! 馬記low mount裝唔到!!

引用:
原帖由 safety_tim2003 於 14-6-2011 12:03 發表
馬記個高mount、h記要執先用到!! 馬記low mount裝唔到!!
借POST 問……
個高MOUNT,  係咪即係呢隻呢?

"The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tryants"   Thomas Jefferson

回覆 138# 的帖子

YES!!

整左一個鐘的東西.......電槍用火咀上左了
要找GUN BLUE了

附件

MP5 .jpg (49.7 KB)

15-6-2011 23:37

MP5 .jpg

回覆 140# 的帖子

COOL

睇落好大工程, 要磨D乜嘢先上到??

回覆 142# 的帖子

其實:
1)要磨VFC個火咀個3隻腳仔的下方(因個NAVY 火咀內3隻腳仔會頂住VFC個3隻,令NAVY火咀轉不到)
2)要磨NAVY火咀下方頂住電筒位置
3)個電槍MOUNT要磨少少位便上到(我找了師父幫手整)

附件

16-6-2011 01:25

引用:
原帖由 safety_tim2003 於 16-6-2011 01:25 發表
其實:
1)要磨VFC個火咀個3隻腳仔的下方(因個NAVY 火咀內3隻腳仔會頂住VFC個3隻,令NAVY火咀轉不到)
2)要磨NAVY火咀下方頂住電筒位置
3)個電槍MOUNT要磨少少位便上到(我找了師父幫手整)
師兄,做乜走去磨外管唔磨火咀?火咀衰咗最多買過隻,外管衰咗就..............

首先,我呢隻係SRC,爭2mm先可以裝到底,所以先磨深佢.........

可以套到底之後轉唔到,磨薄三隻牙.........

外管仲係處子之身..........

夠貼未?

點解掂唔到電筒?嘿嘿嘿嘿...........

VFC今次要打屁股,隻穿pin位係做高咗! 唔怪得之前上電筒已經覺得怪怪哋,同槍管硬係痴咁埋..... 我磨大handguard個窿裝上去.......

加火帽之後換條229mm管都得,我已經入定條PDI 6.01.............

回覆 144# 的帖子

起初都是磨薄三隻牙,完成後唔知點解個大火帽頂住支電筒......最後要磨埋大火帽law

引用:
原帖由 safety_tim2003 於 17-6-2011 09:49 發表
起初都是磨薄三隻牙,完成後唔知點解個大火帽頂住支電筒......最後要磨埋大火帽law
首先係因為你隻火帽唔夠貼頂到電筒頭,第二係handguard穿pin位高咗令電筒指向上,我執低咗之後火帽同電筒完全平行晒可以証明............

我都改左隻馬記膠火帽落去

THX各位...

個個都改咗 , 我都要改, 不過未買火帽, 邊隻最正又改到先

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 18-6-2011 02:44 發表
THX各位...

個個都改咗 , 我都要改, 不過未買火帽, 邊隻最正又改到先
加大火帽有三大好處:1.靚仔 2.可以換長啲管 3.有彈出嗰陣大聲咗可以聽到有冇彈
因為要加工,最好唔好買鋼(你有架生除外)..........

換咗229mm 6.01管......... 原裝得208,真係長得1CM都係1CM,何況多成2CM,點可以放過呀?

裝咗火帽乜都睇唔到........

啱啱好去到分火窿位.........正~~

woo, 正, 聽日去睇下有乜火帽

發新話題