發新話題

馬記4.3 BLOWBACK問題

馬記4.3 BLOWBACK問題

本人岩岩買左支HI CAPA4.3, 但買左先知個BLOWBACK和我朋友的HI CAPA5.1
力度差D...想問下有咩方法可以令個BLOWBACK力度增大呢??
仲有想問下改大小小力(約1J), 係唔係改條彈弓就得?
有勞CHING解答.

P.S.用原裝馬記134A GAS

用返top gas咪得囉

引用:
原帖由 lccs99061a 於 26-7-2011 23:27 發表
用返top gas咪得囉
本帖最近評分記錄
  • 阿堅 威望 -5 icon post 10-8-2011 01:03
  • 阿堅 金錢 -5 icon post 10-8-2011 01:03

回覆 3# 的帖子

本帖最近評分記錄
  • 阿堅 威望 -5 icon post 10-8-2011 01:03
  • 阿堅 金錢 -5 icon post 10-8-2011 01:03

電槍改大力就換彈弓,GBBP 換彈弓只係同回膛反應同後座有關,彈弓硬度同前者正比,後者反比

想改大力D有幾個方法,
1.加長內管
2.換PDI 啪頭 WINTER TYPE
3.做密氣(但MARUI本身密氣好好,應該冇乜用)
4.HOP UP 拍頭,內管換曬做NINE BALL(劇聞NINE BALL是打大力用的,但我不肯定,有錯請指)

以下方法唔建議,但都係方法:
加硬HAMMER SPRING,彈匣換大流量嘩佬

最方便方法係直接打TOP GAS,MARUI冇想像中脆弱 ,佢原裝HAMMER SPRING都打得開入左TOP GAS既彈匣嘩佬啦,馬槍行TOP GAS根本係耐唔耐打既問題,唔係打唔打到既問題(當然,G 18C打TOP GAS實死)

不過你諗清楚自己要咩效果先啦,咁多人想改大力D,打CQB想打死人咩,個個改槍唔理3721就話要大力D,都唔知為乜,以為打緊CSO大力D高攻D咩==

用猛將兄經已解決問題,一佰蚊三枝

我支原裝4.3 無改過 猛將得 0.67j..
ching 果支用134a 都有1j

eric: thx....我已經打消左呢個念頭LU...
ryanpiggy: 我係想再到1J, 唔係而家有1J

發新話題