發新話題

[VFC] V記 Mp5 補品集中討論區

引用:
原帖由 Pan 於 20-9-2011 18:39 發表

好明顯目標係一班求聽聲既玩家啦!
錄MP3或者上Youtube味可以...

引用:
原帖由 Pan 於 20-9-2011 18:39 發表

好明顯目標係一班求聽聲既玩家啦!
嘻嘻!等我對號入座先!
唔知幾時有?要幾錢?

引用:
原帖由 B20_hk 於 20-9-2011 18:42 發表

錄MP3或者上Youtube味可以...
得閒cock一下,打打下又cock一下,mp3邊做到!
不過如果講聲,都係鋼bolt先有效果
Never Forget

引用:
原帖由 Pan 於 20-9-2011 19:27 發表

咁又係!

FE,P記,A記,6mm sXlution, FR 咁多parts.
依家出MP5 parts真係越出越多,所以值得玩!
我放棄L85 GBB都係哩果原因

引用:
原帖由 Pan 於 20-9-2011 19:27 發表

但係cock撞擊嗰下聲關依條嘢事咩?

vfc mp5 實戰

各位ching,

小弟聽過各位ching高見,對如何提昇呢支M仔 (MP5) 真係獲益良多。小弟早前才首次買入vfc品牌既產品,略為換一換基本parts (伸縮尾柄、電筒托、A記grip、透明飛機等,其他無變),今日落場試一試實力,效果幾好,响10至15米距離準確中目標,力勁都幾勁 (因為中槍者都艾痛,我都感到不好意思)。不過戰後將個bolt折開check吓,都發現有「崩」口,可能真係要裝FE個Hop-up chamber囉。

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 20-9-2011 22:29 發表

但係cock撞擊嗰下聲關依條嘢事咩?
唔知係個handle定條tube撞個身,不過我覺得係條tube

引用:
原帖由 kwankwan60 於 20-9-2011 22:41 發表
各位ching,

小弟聽過各位ching高見,對如何提昇呢支M仔 (MP5) 真係獲益良多。小弟早前才首次買入vfc品牌既產品,略為換一換基本parts (伸縮尾柄、電筒托、A記grip、透明飛機等,其他無變),今日落場試一試實力,效 ...
Hop-up係must change item

引用:
原帖由 Pan 於 20-9-2011 23:21 發表

唔知係個handle定條tube撞個身,不過我覺得係條tube
Handle 本身上死咗條 tube,喺靠條 tube 前端撞專槍身而發聲。

引用:
原帖由 B20_hk 於 20-9-2011 18:13 發表

我啲"頂bolt粒膠"唔見晒,所以要買
不要師兄言之有理...
如果隻透明頂bolt粒膠係照抄VFC咁就買嚟都嘥氣.......... 只係食得右面三份一隻腳仔唔死就奇....
加上彈匣/bolt虛位引致唔係直撞而係打斜向上抄,所以飛機腳好多係向上拗斷........
所以要改設計.........

附件

21-9-2011 07:22 , 售價: 金錢 10  [記錄]  [購買]

粒膠做了個凹位.
除可將boltstop時個bolt向前少少外,飛機同粒膠個接觸面大及固定好多.唔會好似之前噤會打斜一面.

引用:
原帖由 F22 於 21-9-2011 07:20 發表

如果隻透明頂bolt粒膠係照抄VFC咁就買嚟都嘥氣.......... 只係食得右面三份一隻腳仔唔死就奇....
加上彈匣/bolt虛位引致唔係直撞而係打斜向上抄,所以飛機腳好多係向上拗斷........;Ms ...
甘要DIY? 食哂全部???

引用:
原帖由 mk23 於 21-9-2011 10:08 發表
粒膠做了個凹位.
除可將boltstop時個bolt向前少少外,飛機同粒膠個接觸面大及固定好多.唔會好似之前噤會打斜一面.

有朋友奶左野, 透明飛機推彈位撞到變左形, 一隻匣KO

噤快?
E度好多人們裝了都話ok呀.
有無相來看看,研討下邊道受力...

引用:
原帖由 mk23 於 21-9-2011 17:29 發表
噤快?
E度好多人們裝了都話ok呀.
有無相來看看,研討下邊道受力...

發新話題