發新話題

[VFC] V記 Mp5 補品集中討論區

各位師兄大大,

我用 A 牌透明飛機,最初感覺超爽 ,但打了約二十匣後發覺個 bolt set 不能完全回後,拆出來研究,發覺飛機兩邊的軌道尾位竟然「披」了!( 圖中紅色圓圈位置 ) 因此引致飛機不能在銅 bolt 筒內暢順地郁動。現時我只好用幼沙紙將「披」起的部份磨平,但呢個只係屬於急救的方法。亦明白到此飛機將命不久矣!

請問各位有遇到此情況嗎?有何方法去補救或避免呢?是否此透明飛機唔襟用呢?

附件

nozzle 2.JPG (149.17 KB)

14-10-2011 23:38

nozzle 2.JPG

引用:
原帖由 KIN-KIN 於 14-10-2011 23:38 發表
各位師兄大大,

我用 A 牌透明飛機,最初感覺超爽 ,但打了約二十匣後發覺個 bolt set 不能完全回後,拆出來研究,發覺飛機兩邊的軌道尾位竟然「披」了!( 圖中紅色圓圈位置 ) 因此引致飛機不能在銅 ...
正常現象,比起原裝隻透明飛機已經算耐用..........不過反正原裝成份bolt都係賣$219買多幾份做唔同力招呼好朋友仲好啦....

係成份齊料!!一裝就玩得嗰隻!!

全新未玩過先見到呢個位冇蝕過..........

引用:
原帖由 F22 於 15-10-2011 06:20 發表

正常現象,比起原裝隻透明飛機已經算耐用..........不過反正原裝成份bolt都係賣$219買多幾份做唔同力招呼好朋友仲好啦....
係成份齊料!!一裝就玩得嗰隻!!
全新未玩過先見到呢個 ...
唉.... 咁即係要買定多啲飛机殼至得。

不過我同 F22 師兄你一樣,已經裝多份 bolt 招呼唔同老細。

附件

15-10-2011 08:01

引用:
原帖由 KIN-KIN 於 15-10-2011 08:01 發表

唉.... 咁即係要買定多啲飛机殼至得。

不過我同 F22 師兄你一樣,已經裝多份 bolt 招呼唔同老細。
做得好!!

我作天見到啲好正既野"鋼Bolt-Head"比佢用既! 唔知幾時有得賣?

F22 師兄,你提及到新 bolt 個尾翼位未蝕的位置,通常打幾匣就已打蝕了。 想問這會有何不良影響?

其實想問 好耐, 睇隻 飛標 ..個樣, 唔G落唔落 到 WE Open Bolt NPAS 呢, 有冇C兄試過.
Thank's

回覆 125# 的帖子

鋼Bolt-Head????? 銀色果份Bolt頭?????

引用:
原帖由 KIN-KIN 於 15-10-2011 11:44 發表
F22 師兄,你提及到新 bolt 個尾翼位未蝕的位置,通常打幾匣就已打蝕了。 想問這會有何不良影響?
幾匣?幾飛已經起坑啦..........
所以先下手為強..........

種螺絲補強.........

蝕咗有何不良影響?會影響cut氣時間...........

引用:
原帖由 samsamsam 於 24-9-2011 20:26 發表
係 QXF 度買左條 BOLT HEAD 140%彈弓 , 真係好爽 , HKD&
買咗!幾草嘢,爽!

cocking handle 問題

不知道有無師兄們發生過cocking handle入面一條小彈弓走位鬆脫問題?

引用:
原帖由 kwankwan60 於 21-10-2011 22:08 發表
不知道有無師兄們發生過cocking handle入面一條小彈弓走位鬆脫問題?
師兄你意思係咪近尾托個條 ? 我試過幾次 ! 之後我用鉗 , 鉗實彈弓同個尾托座凹位 ! 咁又冇乜野 !

我嘅意思係槍前部份手拉上膛桿,入面有一條彈弓同埋一粒「恤」,當多次上膛撞擊後,呢組嘢就成日鬆出嚟,跌咗响槍出入面朗來朗去。

引用:
原帖由 kwankwan60 於 23-10-2011 10:34 發表
我嘅意思係槍前部份手拉上膛桿,入面有一條彈弓同埋一粒「恤」,當多次上膛撞擊後,呢組嘢就成日鬆出嚟,跌咗响槍出入面朗來朗去。
唔係化,從未試過喎!

回覆 134# 的帖子

我都覺得好離奇,但係意外嘅嘢就真係怪到你估唔到。

發新話題