59 1234
發新話題

VFC HK416 GBBR 開箱!

VFC HK416 GBBR 開箱!

等了又等, VFC的HK416 GBBR終於發售!HKD2.7K的售價比AEG還便宜.襯2011年將盡,挽著買了這把後今年(2011)之後不再買的心態立即入手!

等了你很久了!

側邊的資料告訴我,這是等了很久的VFC HK416 GBBR!

開箱!

內容:槍本體,彈匣,說明書,快速上彈器及調高HOP UP用的長六角匙

槍身新拍

HK的BOLT

後定位置

力度測試:

珍藏的絕版355可樂罐

爽穿罐邊,但冇側出.推測槍口動能1.7-1.8J(室內氣溫約17度)

同場加映: VFC HK416 AEG vs VFC HK416 GBB

短的是AEG,長的是GBB

AEG槍身近拍

槍身厚度比較,左為AEG,右為GBB

尾拖亙換沒問題,沒有鬆動

外管及短行程活塞比較.上為GBB,下為AEG

近拍.AEG的外管偏灰而且有口徑刻印.GBB則是黑色,無印

護木比較
留意!兩者不能互換!

上圖可見內部空間有些微分別!

彈匣比較,上為AEG的HK款彈匣,下為GBB的M4款彈匣.VFC求你推出HK款的GBB彈匣可以嗎?

感想,以這個價錢可以購得像真度如此高的HK416 GBB,可以說是物超所值.但希望VFC或有第三方可以推出其他周邊,如HK款的彈匣,新款槍機拉柄,鋼外管等進一步補完
性能方面希望能降低初速,及略微增加後座力.畢竟香港沒太多底邊Game
彈道,射速等未能測試.但射速一般下場夠用
彈匣暫時未有漏氣情況.入彈問題相比G36容易多了.徒手可入30發,但我未能再入.雖然說明是35發,但因真槍是30發,我也不認為是問題
本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +30 精品文章 1-1-2012 03:17
  • gtoray 金錢 +30 精品文章 1-1-2012 03:17
  • 阿堅 威望 +10 相片分享 1-1-2012 01:15
  • 阿堅 金錢 +10 相片分享 1-1-2012 01:15

外管可以自已拆嗎?我比較喜歡AEG的長度.

引用:
原帖由 Inty 於 1-1-2012 01:22 發表
外管可以自已拆嗎?我比較喜歡AEG的長度.
應該可以,但我唔夠力扭...

nice report!!  

一個字「正」!

「正」!WA GBB彈匣可以互換嗎?

VFC匣外殼唔係AEG殼咩?

RX7師兄快快試吓換唔換到?

引用:
原帖由 vvgo 於 1-1-2012 03:01 發表
「正」!WA GBB彈匣可以互換嗎?
唔係話冇可能,只不過分分鐘要做大手術啫...........
要用WA匣買iron把啦.........

係唔係灣仔UN到buy架?

引用:
原帖由 jacobchan3 於 1-1-2012 10:13 發表
係唔係灣仔UN到buy架?
14/F.另名記都有貨,其他昨天未見有

引用:
原帖由 F22 於 1-1-2012 07:08 發表
VFC匣外殼唔係AEG殼咩?

RX7師兄快快試吓換唔換到?
需要時間,我甩唔到隻GBB匣下體出o黎...

多謝 2012 年第一篇開箱文!

分分鐘唔止 1.8 j ...
你的日子如何,你的力量也必如何

nice gun

好靚仔吖 如果可以無made in taiwan嗰啲字就更加好

59 1234
發新話題