發新話題

[VFC] VFC HK416 GBB 減火冇難度.......(加試槍片段响第三頁)

請問f22兄有何方法解決出力不穩定問題?

小弟是跟師兄一樣,加了enegry的三翼仔及換了enegry的皇冠,仲cut左短管.
但出速不穩定,經常在0.58j-0.86j左右上上落落.....

希望師兄能夠解答,謝謝

把活塞(魚骨內銀色的)前方的彈簧拿掉...可能有幫助

感謝師兄教導!!
另外小弟有一事想請教一下咁多位師兄..
支vfc係小弟第一支gbb, 想幫佢裝個magpul o既asap
唔知 http://shop.ehobbyasia.com/magpu ... tema-ptw-rifle.html 呢個岩唔岩用呢?

另外小弟完全扭唔開鎖住stock pipe同下身果一個環...向左扭向右扭都扭唔開
敢問師兄們可唔可以幫一下小弟呢?
thank!!

.............

借POST貼一貼
F22兄
差唔多係時候了

引用:
原帖由 thelastnight 於 3-2-2012 17:29 發表
借POST貼一貼
F22兄
差唔多係時候了

係時候搵定水喉碼

引用:
原帖由 udt 於 30-1-2012 02:48 發表
請問f22兄有何方法解決出力不穩定問題?

小弟是跟師兄一樣,加了enegry的三翼仔及換了enegry的皇冠,仲cut左短管.
但出速不穩定,經常在0.58j-0.86j左右上上落落.....

希望師兄能夠解答,謝謝
1.天氣
2.cut咗短管
我支就好正常1.2J上落

引用:
原帖由 fredpiek 於 3-2-2012 17:03 發表
感謝師兄教導!!
另外小弟有一事想請教一下咁多位師兄..
支vfc係小弟第一支gbb, 想幫佢裝個magpul o既asap
唔知 http://shop.ehobbyasia.com/magpu ... -gbb-systema-ptw-ri ...
我支416有裝...........

要買條尾通匙鬆開迫母先可以扭出尾通

引用:
原帖由 thelastnight 於 3-2-2012 17:29 發表
借POST貼一貼
F22兄
差唔多係時候了

見街先算...........

掂wo師兄 , 小弟好耐冇留意槍了, 原來呢支已出左
睇到師兄呢個教學, 又心思思想入手, 屋企仲有2隻PGZ匣, 唔知係咪沒可能用到? 記得以前有人改到落舊版M4到
另外聽講有廠出ksc鍛造身 , 小弟仲有支蛇仔放左係度未搞 今期不得了
唔該師兄

引用:
原帖由 seal 於 9-2-2012 20:41 發表
求救﹏

裝了這3件東西, 成500fps, blow 唔到, 係咪我搞錯了甚麼?

另外朋友買錯了RA的he ...
唔識blow而初速暴升應該係飛標卡死咗,响飛機入氣窿欏支野了吓飛標試吓順唔順先啦.......

回覆 145# 的帖子

用長的緩衝機會造成候定失效...切短應該無影響

..................

引用:
原帖由 F22 於 4-2-2012 07:40 發表

見街先算...........
見書 又417AEG 又AWS 338  又SD  我睇佢出得邊件

我要416c 呀!!!

發新話題