發新話題

[VFC] VFC HK416 GBB 減火冇難度.......(加試槍片段响第三頁)

引用:
原帖由 於 24-2-2012 20:00 發表
如果搞場H&K的鎗友game...大家出黎淨係玩h&k的鎗..有冇得諗
Support~
我有 MP5 同 MP7~ Both GBB~

引用:
如果搞場H&K的鎗友game...大家出黎淨係玩h&k的鎗..有冇得諗
有得搞woo,係唔係堅係搞先

引用:
good~~

引用:
Great idea!! Support!!

入番416正題:話說有師兄換咗能量皇冠後火力跌至0.6J,因為我只係整過三支,之前得啲野以後未必行得通......
不過只要針銼一把就可以解決.......

先磨走四隻腳仔

然後用針銼正十字咁銼返四隻腳仔出嚟,大約銼2mm深

只要係先斬腳後開腳位置就啱啱好入到入氣窿一半前啲,0.2BB正好1.2J左右

種鉄真係要襯佢未蝕嗰陣做,最理想係由底打斜抄上去..........

磨齊就搞掂......

引用:
原帖由 6呎4 於 2012-2-25 00:45 發表

Great idea!! Support!!
好主意,恨咗好耐。

引用:
原帖由 F22 於 25-2-2012 00:53 發表
入番416正題:話說有師兄換咗能量皇冠後火力跌至0.6J,因為我只係整過三支,之前得啲野以後未必行得通......
不過只要針銼一把就可以解決.......
先磨走四隻腳仔
1577 ...
22兄……想借POST 請教VFC G36C 既問題…

傳聞中VFC G36C GBB 有個閉鎖不能症候群…
小弟手多自製咗個長少少既皇冠頭…用嚟降火…
誰不知連BLOW BACK 力度減少咗…閉鎖不能症立刻出現…
換番原裝皇冠又無乜事喎…

求解決良方﹗﹗THANK YOU

"The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tryants"   Thomas Jefferson

引用:
原帖由 larrygiggs11 於 26-2-2012 17:44 發表

22兄……想借POST 請教VFC G36C 既問題…

傳聞中VFC G36C GBB 有個閉鎖不能症 ...
因為我未整過G36C,所以都比唔好答案你.........
可以影吓份飛機內部件嘛?

引用:
原帖由 F22 於 27-2-2012 08:52 發表

因為我未整過G36C,所以都比唔好答案你.........
可以影吓份飛機內部件嘛?
22兄, 請過目

左邊係G36c, 右邊係MP5

感謝回覆

"The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tryants"   Thomas Jefferson

引用:
原帖由 larrygiggs11 於 27-2-2012 19:53 發表

22兄, 請過目

https://lh4.googleusercontent.com/-i4RnbosjGVo/T0t ...
根本同416一模一樣,只要加返穩壓組件及檢查飛標是否運作暢順就應該OK..........

引用:
原帖由 larrygiggs11 於 27-2-2012 19:53 發表

22兄, 請過目

https://lh4.googleusercontent.com/-i4RnbosjGVo/T0t ...
請問ching你點拆飛機近尾果條''偏''?
小弟唔識拆,救教,thx

引用:
原帖由 kenchan3037 於 28-2-2012 18:48 發表

請問ching你點拆飛機近尾果條''偏''?
小弟唔識拆,救教,thx
用條最細號既六角匙…慢慢仆佢出嚟咋喎…

引用:
原帖由 larrygiggs11 於 29-2-2012 00:45 發表

用條最細號既六角匙…慢慢仆佢出嚟咋喎…
請問CHING 你有冇用D咩固定隻飛機?
我手上得枝1.5MM 六角匙囧 遲D配條先~ CHING你過條最細幾MM??
THANK YOU VERY MUCH

引用:
原帖由 kenchan3037 於 29-2-2012 16:20 發表

我手上得枝1.5MM 六角匙囧 遲D配條先~ CHING你過條最細幾MM??
用雙手嚟固定咋

無六角匙, 可以試吓打開阿媽個針盒搵支啱size 對落去

引用:
原帖由 kenchan3037 於 29-2-2012 16:20 發表

我支 MP5 係用 1mm 既 pin 鑿頂條 pin 出黎~
我都係用手拎住隻飛機......

發新話題