發新話題

[認真] 真係百感交雜

真係百感交雜

件事開始係咁既,我之前同個女仔表白,收左好人卡...
呢件事冇點令我唔開心...可能係我真係冇點中意佢...
------------------------------------------------------------------
之後我就想去搵一個我自己真係中意,而佢又中意我既女仔,
後來知到有一個聯校ball,我就膽粗粗去左,
一開始以為會中伏,但係我遇到一個女仔,佢叫clara,大我一年
我地一路跳舞,一路傾計,佢同我講佢12年小學中學都係女校...
真係一個男仔friend都冇...
一路傾計,我覺得佢冇覺得我細,都幾arm傾,
其間佢果fd,走過來搵佢,佢叫cheryl,
clara叫我同佢跳舞,我係超唔想,1.我想keep住同clara傾計,2.佢真係好樣衰
咁好啦,我冇借口推,就要頂硬上,但係我重諗住clara,之後望都唔望佢,草草了事...
就完既時侯,我地會將手上既羽毛交比你最想比果個,
我搵到佢,佢一見到我就比左我,我都比左佢,
我invite佢跳多一次舞,
我同佢講'今日叫我來果個fd都冇來,我以為會中伏,但係我遇到你,我就知冇.'
佢果時面紅紅望住我唔出聲...
之後我同佢一齊走...
--------------------------------------------------------------------------
到第二日,我成日都諗住佢,但又諗唔到send d咩野同佢傾計...
但係呢一個時間我就知自己奶左野,
就連佢大我一年我都唔mind,佢十二年第一個男仔fd係我,我個高人話一同佢一齊就好大機會成世,
冇得玩女,
但係我係認真既,所以我願意
--------------------------------------------------------------------------
第三日,係band房等上堂果時,我就同佢開始whatsapp,
我番到屋企同佢傾左陣,果時都12點幾,我叫佢等等,我去沖涼先
點知沖完wifi壞左,我又怕佢唔想同我sms,我同佢唔同台,
咁就算啦
-------------------------------------------------------------------------
第四日,情人節,我個wifi都係冇人整,
到晚上11點幾,我忍唔住用sms同佢講情人節快樂,之後同佢傾左陣,話比佢知wifi壞左
佢就話胃痛,我叫佢早d訓...
-------------------------------------------------------------------------
第五日,我買左張同佢同台既卡,同佢sms,
佢話whatsapp留左言比我,
我坐巴士果時睇,
佢話我第四日wifi壞左,又同佢sms,但係第三日又叫左佢等我,又唔同佢sms
話我唔想理佢,我唔好搵佢sip時間,
我就同佢解釋,我有新number都係為左想同佢sms,
佢話擔心我,我就同佢表白,原來佢都中意我,咁就一齊左...
我好開心,搵到一個我中意佢,佢又中意我既人,
但係後來佢又話佢未可以做一個好既女朋友,叫我遲d佢可以既時間再問多佢一次...
我地就keep左係一個唔知咩關係,我當佢係女朋友,佢當我係男朋友
我地時時刻刻都係到sms,佢話我對佢好好,佢都好中意我
後來佢同我講,佢d fd叫佢唔好理我,特別係cheryl,佢好討厭我,
因為我唔望佢,我聽到都o晒,咩q野事啊?!佢討厭我係因為我唔望佢...
痴線,我望佢?!帶定嘔吐袋都唔得掂
我同佢解釋因為我果時諗住佢,加上我專一,唔望cheryl,
佢第二個fd wendy,佢就怕我呃佢,蝦佢,唔係因為我似衰人,係因為佢知clara易呃,我心諗$!@#$!$!
不過唔緊要,clara覺得我好未得lo,我又唔係同佢d fd拍拖
今日,我去搵佢,我遲左入去,佢係屋企等我,
最後得個半鍾見,我地周圍行,傾計,但係因為我地既特殊關係,冇拖手,
但係一路都冇野
之後佢約左fd食野,叫我走先...
過左一個鐘,佢突然sms同我講,話我地做番朋友,
我既刻諗到咩事,一定係佢d fd出招,我心諗,你班死8婆啊,
我踩親你條尾咩?!做咩要搞事?!
佢之後佢同我講佢需要一個更加俾到安全感同主動既人,
我係好好,所以唔想呃大家
我自問,我好主動,5日同佢表白,我好不甘,都好嬲,你明明中意我,但係點解又要咁?
咁姐係呃我姐?重話怕我呃佢,我先係傻仔
要安全感?警察叔叔都好有安全感,但係你中唔中意佢啊?
佢係單親家庭,爸爸兩年前去左,係要安全感,我細佢一年,可能真係比唔到安全佢
好啦,我係真係中意佢,我同佢講我會去嘗到,
佢同我講叫我唔好變,又話我地可以係好朋友,但唔係情人
我keep住唔回佢,佢同我講我中意同佢傾計,可以出來傾
我都係唔理佢,我唔係想賴死,係我唔知點應佢好,我好亂,都好嬲
佢話作為朋友好擔心我,叫我快d覆佢
如果佢唔中意我,之前又要擔心我,
如果佢中意我,點解又要咁做,
我覺得自己比人玩得好西利,佢發脾氣,我花心機,
佢講大話!呢一刻,我覺得我係一個傻仔,
佢又係一個好善良既女仔
點解要中意佢,佢又要帶我上天堂,一手掉我去地獄,我之前以好人卡都冇咩野,
今次我真係覺得唔開心,都好不甘,
想去追番佢,比佢試下呢個感覺又好,同佢重新開始都好...

篇野真係好長,多謝師兄們去聽我既事

單親背景,或屋企有問題的女孩子安全感係差d的
要比少少時間令佢地覺得有安全感

咁大篇野,編輯用5號個個size字型啦...............睇得好辛苦................睇到15行就晤想睇

引用:
原帖由 Boniface 於 18-2-2012 23:10 發表
單親背景,或屋企有問題的女孩子安全感係差d的
要比少少時間令佢地覺得有安全感
e家佢同我講'作為朋友'
我同佢講我會去試,佢同我講唔好變,
我咩機會都冇,
我真係好想比佢試一次我e家既感受,
雖然我重係好中意佢

引用:
原帖由 tango1997 於 18-2-2012 23:12 發表
咁大篇野,編輯用5號個個size字型啦...............睇得好辛苦................睇到15行就晤想睇
改左,
唔該晒

呢一刻做番朋友啫, 仲有朋友做即係都仲有機丫...更何況佢對你既感覺都一定唔會差, 咁你咪俾d時間心機耐性追到佢為止囉

引用:
原帖由 tf141 於 18-2-2012 23:16 發表
呢一刻做番朋友啫, 仲有朋友做即係都仲有機丫...更何況佢對你既感覺都一定唔會差, 咁你咪俾d時間心機耐性追到佢為止囉
佢要dse,加上佢唔想我變
我真係冇咩機會,
我都諗唔到點回佢好...

我呢一刻最想知係佢有冇中意我...
主動,安全感,可以學
呢張好人卡比上一張更難收,更難受

佢話唔想您變啫~
但咁樣社交圈子既女仔您追佢佢實開心~

引用:
原帖由 Anonymous 於 18-2-2012 23:29 發表
我呢一刻最想知係佢有冇中意我...
主動,安全感,可以學
呢張好人卡比上一張更難收,更難受
中意你...........不等如.............愛你
兩樣野泥既
中意你.......係有時間性
愛你.........係長久既

引用:
原帖由 Waterter 於 18-2-2012 23:37 發表
佢話唔想您變啫~
但咁樣社交圈子既女仔您追佢佢實開心~
有人同我講,ball係唔會有得發展...
佢開心未當有兵lo,但係我真係一d都唔覺佢係港女...

引用:
原帖由 tango1997 於 18-2-2012 23:41 發表

中意你...........不等如.............愛你
兩樣野泥既
中意你.......係有時間性
愛你.........係長久既
或者我真係未夠班...

引用:
原帖由 Anonymous 於 18-2-2012 23:45 發表

有人同我講,ball係唔會有得發展...
佢開心未當有兵lo,但係我真係一d都唔覺佢係港女...
唔係港唔港女問題,
而係無論咩年紀同有冇拍拖既人都鐘意俾人追既feel,(都有d例外既..)
更何況12年都讀女校,一個男性朋友都冇,
所以答您佢實有鍾意您,
至於佢同您咁講,同您繼續追佢冇衝突個喎,
佢又冇叫您收皮,
宜家d後生唔係識幾日又鍾意,過幾日又唔鍾意咁兒嬉吖?
如果唔係咪繼續追囉~幸福係要自己爭取!!

佢應該對你幾有好感,只係因為班fd講嘅野令佢有d猶豫,
你咪同佢keep住做好朋友,用行動證明佢班fd睇錯囉,
正所謂日久見人心,你係好嘅佢有眼睇嘅,
如果你而家掉頭走咪即係俾佢班fd睇死你玩玩吓無誠意。

引用:
原帖由 Waterter 於 19-2-2012 00:11 發表

唔係港唔港女問題,
而係無論咩年紀同有冇拍拖既人都鐘意俾人追既feel,(都有d例外既..)
更何況12年都讀女校,一個男性朋友都冇,
所以答您佢實有鍾意您,
至於佢同您咁講,同您繼續追佢冇衝突個喎,
佢又冇叫您收 ...
佢同我講過我地咁開始會唔會好兒戲,
我同佢講果時如果大家都係真心,一d都唔兒戲,
佢中意我,又要搵第二個主動、有安全感既...
真係令我好亂...
我有時覺得佢好多大話,佢話冇男仔fd
但又話有d好恐怖既追求者...
我e家都唔知點回佢好,到時回佢,最多話e家換左卡或者同fd出左去玩,電話冇電

發新話題