發新話題

Glock 套??

0:42
Speed Draw holster delivers your pistol to your hand!
Speed Draw holster delivers enemy bullet on your head also...

其他示範,也不是太差。只是要從新適應!

http://www.youtube.com/watch?v=h3s_f2MkKK4&feature=related

[offtopic]
其實我覺得glock得個trigger safety,太容易勾到gear就走火
同埋剩係DA無其他safety好似仲危險

引用:
原帖由 s20061188 於 28-4-2012 02:22 發表
[offtopic]
其實我覺得glock得個trigger safety,太容易勾到gear就走火
但係Glock個trigger又唔係好似普通Single Action既槍咁輕喎

引用:
原帖由 s20061188 於 28-4-2012 02:22 發表
[offtopic]
同埋剩係DA無其他safety好似仲危險
咩DA? Glock算係DA?
我又唔覺P226危險喎, 你咁講枝枝左輪都好危險

del.

回覆 20# 的帖子

係咖。。
我覺得就咁扣就開到槍既真係好危險

引用:
原帖由 s20061188 於 28-4-2012 02:29 發表
係咖。。
我覺得就咁扣就開到槍既真係好危險
我反而覺得DA既槍啱啱好, 快得嚟又安全

GLOCK係DA

引用:
原帖由 tango1997 於 28-4-2012 02:34 發表
GLOCK係DA
why呀ching?
Glock連hammer都冇, 又冇de-cock又冇DA功能既trigger

當年美軍由1911轉槍。。。。。有4間廠投標。。。。USP。。226。。Glock。。92F。。。其中一個條件係一定要係DA既槍

引用:
原帖由 tango1997 於 28-4-2012 02:46 發表
當年美軍由1911轉槍。。。。。有4間廠投標。。。。USP。。226。。Glock。。92F。。。其中一個條件係一定要係DA既槍
就係咁?
但最後Glock冇中標喎

]
引用:
原帖由 tf141 於 28-4-2012 02:54 發表

就係咁?
但最後Glock冇中標喎
價錢問題。。。。

回覆 28# 的帖子

其實Glock果個striker算唔算DA我都好想知
但系當年好似系呢個系統唔可以再扣就擊發,就kick左

引用:
原帖由 s20061188 於 28-4-2012 12:10 發表
其實Glock果個striker算唔算DA我都好想知
但系當年好似系呢個系統唔可以再扣就擊發,就kick左
就係咁樣, 所以我覺得應該唔算DA掛?

發新話題