發新話題

[others] del

老實講, 我唔識欣賞....

引用:
原帖由 larrygiggs11 於 2-4-2012 08:29 發表
試驗版啫, 呢場game 小弟有打

單係手工, 創意足以俾
不明白何解有如此劣評, 此風氣繼續落去,
遲早高手們有好嘢都唔會分享
n年前, 有人將gas版 p90改做 aeg, 仲要用返 p90 mag
早年前, 有人自改 gbb 版 sr25
大家都驚為天人

今日, 有人將架紅van改左做的士
雖然有心機有創意, 但不是人人會讚好的
何不接受讚美之餘看一看批評者的內容

又例如一餐飯, 無論你用足7日準備1日去煮
欣賞那份心機同創意係一回事, 最終唔好食就係唔好食, 冇可能夾硬比個米芝蓮3星佢

引用:
原帖由 gbbgamer 於 2-4-2012 16:38 發表
It may not be your kind of tea but CAN YOU DO IT?
做不到就要讚好?
做不到就不能評價?

引用:
原帖由 一百蚊紙 於 2-4-2012 16:49 發表
係咪搵bullpop改
什麼bullpop??

引用:
原帖由 louisli 於 2-4-2012 17:00 發表

原來係diy,咁就唔會同其他廠相比了
只係個title令人覺得係另一間廠的新作,咁樣當然有唔同睇法
當然有唔同

如果認為係廠出
就一早爆粗了

有d人被稍作批評便發悔氣
又話咩"風氣, 咩高手們有好嘢唔會分享"

我好認同 rYan 所講
"如果唔接受到人地既批評,就請唔好POST出黎"

請 set private, non-public, whatever
留返自己人圍內自 high,
那便是高手們的風氣?

引用:
原帖由 KIN-KIN 於 2-4-2012 17:19 發表
正面啲欣賞下槍主嘅創意同熱心好冇,乜都彈三彈四。
大家只係睇到段試射片, 睇唔到背後有幾多創意同熱心
評價一定不夠全面

如果呢度有得 like, 我都可能會按 like
但 comment 不會變

引用:
原帖由 KIN-KIN 於 2-4-2012 17:49 發表
虛假嘅讚美和呵諛奉承當然係不應做,但善意嘅評論和建議總比尖酸刻薄嘅言詞好。
有那一個評論是有尖酸刻薄的言詞?

發新話題