發新話題

[VFC] 收到 MP 5 個鋼 Trigger Box 啦!

回覆 24# 的帖子

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

歡迎正當討論, 以事論事
如在發出一個扣分警告後再犯者
將被禁言處罰

多謝合作

作天裝了呢隻鋼件同啲鋼parts! 連隻秀明飛機!打出來啲聲音爽朗!真係根住上述圖方法安裝係掂

想問問.
這box其實是錦上添花的產品還是必需品?
因其售價相對來說真的有點已貴.....

除聲音好聽D之外,對整體性能表現會唔會有提聲呢?
Thank's

平心而論! 個人覺得隻B.T.鋼BOX"Trigger Chassis"可以講90%係補品! 10%功能! 但就因為呢10%耐用(鋼料)就可以落所有鋼Parts! 從而張耐用程度提升100%! 如果用原有Pot-metal BOX Trigger Chassis落鋼Parts! 多次運作會損壞個Box(硬對軟金屬)!

鋼金屬物料用係GBB處係好多好處, 提升耐用有助性能表現! 因為GBB通常都係力大又硬件撞硬件.......eg. YYE M4 原廠Hammer同Charging Handle成日撞斷, 當用RA-Tach鋼hammer同...鋼charging handle就再冇事發生!

我等掔B.T.隻鋼MP5 Bolt Carrier.......

"乜FC" 呢支MP5真係掂! 值得放錢落去強化! 因為一開跛支槍唔JAM! 個數又靚!

聽翻來! 有幾真我唔知! B.T.出"乜FC"補強件係事先同"乜FC"溝通清楚有了數據及邊類件須要強化, 然後人手生產全部有關部件(prototype)再由班"玩家"成套件不斷射彈測試, 改良, 再"輪大米強姦"形式射彈! 完成! 根住班友個個鬆灑手做翻自己啲工作!   家下有時間就盡快出貨.....所以其他件相信好快有得買! 日本仔見到呢隻BOX

oh,原來如始.
謝謝解答幫忙.
等我儲下錢買先.
Thank's

咁都有交嘈?!
買玩具玩啫. 各位唔洗勞氣.

版大, 如果個Post有任何違規, 煩請通知. 本人會立即delete.

好喇, 到最後果樣喇. Steel Bolt Carrier.
試完組裝:

同真鐵一樣, Bolt後乃平位, 非圓桶形.

係出到個神髓喎!  

鋼carrier比鋁carrier重大約50g.
試打之後, fit位暢順. 好聲.
不過打果陣確實用多左氣.
物理嘢, 無計.

五月推出.
同樣, 詳情可上官網參考.

引用:
原帖由 winston05 於 21-4-2012 02:58 發表
咁都有交嘈?!

版大, 如果個Post有任何違規, 煩請通知. 本人會立即delete.

好喇, 到最後果樣喇. Steel Bolt Carrier.
試完組裝:

http ...
Luckily,i didnt buy any internal parts
must go for BT now hehe

回覆 38# 的帖子

師兄這個Steel Bolt Carrier,多少銀幣,可否預定?

Steel Bolt Carrier~~~~~

I MUST GET ONE!!!!

引用:
原帖由 winston05 於 21-4-2012 02:58 發表
咁都有交嘈?!

試完組裝:

http ...
想問下清唔清到一隻匣...?

師兄, 有問題!

1) 點解重左50g! 呢樣未必個個用家(及本人)接受得到! 重量應該盡量"蘋果對蘋果" 否則單改用重配件會有可能加快其他原廠部件(生命)耐用性! 如果有特別原因就應該講來給大家聽.

2) Bolt-carrier有部份外皮根真形! 你有冇試清楚係OK? 係咪bolt得順?

3) 提外話! "係出到個神髓喎! " 呢張相個Bolt啲色有唔同! 喂! 張相好似有小小出入! 堅定樓呀!

4) 睇落隻Bolt-carrier好似做左氮處理?

引用:
原帖由 rho837 於 21-4-2012 14:36 發表

師兄, 有問題!

1) 點解重左50g! 呢樣未必個個用家(及本人)接受得到! 重量應該盡量"蘋果對蘋果" 否則單改用重配件會有可能加快其他原廠部件(生命)耐用性! 如果有特別原因就應該講來給大家聽.

2) Bolt- ...
唔知喎…我覺得bolt得順呀。

重左50g係因為物料掛…唔係好熟槍d嘢…不過只換carrier唔換其他件, 原裝零件會死得好快。第一件係就係trip lever.

槍入面果個係呢個黎架。真果個擺唔入架。

好似無做氮處理喎…要問…

引用:
原帖由 保礦力 於 21-4-2012 14:16 發表
想問下清唔清到一隻匣...?
可以。
不過要再做多幾次測試確定。

發新話題