發新話題

[認真] 唔洗鬼打鬼,香港好快會禁槍

唔洗鬼打鬼,香港好快會禁槍

事源係近年大量氣槍傷人事件
雖然係D人有心,但係大家覺唔覺,近年係特別多
(其實十年前街場點玩槍,應該仲傷都無見報?)
而早兩日facebook出現左一單新聞,令我無意中去搵資料

而果個唔知乜Q會長因為太On9,所以又起左佢低,無意中又發現左D趣事

我地一齊睇下個PDF講咩?

睇落好似無咩問題,我地再查下間公司係咩低世?

睇到E到,我都唔知想表達D咩?
不過如果大家仲想玩槍,睇怕都唔只係低制D無常識加師兄?
唔係唔洗等50年,聼日就唔洗玩?

講玩具槍就EEOO , 一講真槍就收曬皮

唔搵無野,一Google真係多野睇
\ }

引用:
原帖由 N_G 於 18-8-2014 04:40 發表
唔搵無野,一Google真係多野睇
\ http://holland.pk/piy21bgd}
最尾漏左個。。。。瑞。。。字

強烈建議向佢提出不信任動議
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

有人就有江湖,有江湖就有恩怨
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 18-8-2014 11:27 發表
有人就有江湖,有江湖就有恩怨
癈話

距離禁刀又近一大步了

你地真係覺得條專家咁大影響力?

你估呀泥生真係有咁大能力搞到全港禁槍禁玩具槍咩!

冇錯! 大陸本土係表面唔可以玩及收藏AIR-SOFT槍! 但到時要引用公安法都未必可行全面禁玩具槍(為什麼! 唔在此詳談)!

大家知道呀泥生(井底蛙)成世人好狠做槍界最有影響力人物! 佢以為搞破壞係好表現到個人出色.......其實一個䧭明人或有能力有影響力既人最專長係搞建設同合一!

講真搞破壞! 個個人都識搞.......

好心佢成世人唔化! 先學人做個有錢佬至去學人做槍楦大佬!

其實有心禁的話 少喱條粉刷都會禁
喱條粉刷只不過係自己係度獻世
但至今 我都搵唔到佢喱個團體既簡介同網站

佢講果翻癈話根本就係萬能key

引用:
原帖由 gtoray 於 18-8-2014 12:17 發表
你地真係覺得條專家咁大影響力?
條粉皮講野只係係第一步姐,E家都講到去立法會,D議會無反幾份報紙幫手邊禁得成
炒人家之前都要放幾隻狗叫下既,E家唔發現,可能出年就出事
隻狗9UP都唔係第一日既事,單單佢都有份

隻9係無咩影響力加,不過佢D野排到去立法會姐

去到立法會! 以你讚成我即時反對既文化底下! 夠票致再講啦!

如果要玩! 之後重有法寶去反佢肚!

大把野會推去查詢立法會
唔一定係關"立法"事
你都可以拉議員幫手,向保安局查詢合法持槍牌人數,及過往涉及持牌人違反規定的數字

發新話題