發新話題

反鋼珠、反鉛彈,否則wargame好快會完蛋!

引用:
原帖由 tango1997 於 6-4-2013 16:03 發表

搬去同羅round?畢國?。。。。嗰度多G竇啊
死....吾明TIM...??

HAPPY SHOOTING!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 chris1 於 7-4-2013 00:18 發表
什麼都不說, 見圖
it is cause by the facebook pre-view problem.....
you can copy the link and try at fb
you will got the same

引用:
原帖由 T-800 於 7-4-2013 01:08 發表

死....吾明TIM...??

唔洗明。。。。難得胡塗

引用:
原帖由 kai_matt 於 7-4-2013 00:38 發表
Airsoftupgrade Wing Wong
群組名就改唔到,
要誤會嘅可以繼續誤會,
想了解我地理念嘅可以繼續了解,
唔想了解嘅我亦唔會勉強大家,
不過希望各位保持冷靜,
去到任何討論區都保持克制,
...
慳翻啖氣罷啦
跟本就係我行我素
意見接受, 態度照舊
不知所謂

而且由文筆所見似乎都唔係咩有料之人

純疑問,點解會係用殘體字?
http://www.wargameyau.net/viewthread.php?tid=194797&

引用:
原帖由 tango1997 於 7-4-2013 01:14 發表

唔洗明。。。。難得胡塗
咁又係.....胡塗有時真的是福.....^^

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

係隔離台睇左好幾次
我可以小結:
該post樓主為左自己打街場(樓主多次開街場Post,同時表明禁止使用該種槍械)無人會用JJ槍,金屬彈射自己
Well, 話明街場, 邊控制到有咩人入
所以就假借最近氣槍入人熱潮嘩眾取寵乘機禁止金屬彈以保自身利益
然而無考慮到禁止金屬彈是否真的可以"減少傷人案" (要傷人, 6MM既1J槍亦可以對人做成極大痛楚)
以及合法擁有及使用金屬彈槍之師兄的權利 (2J以下, 不論金屬彈或膠彈同亦合法)

我覺得佢未到咁 ....好心加固執姐

咁正義話要禁金屬彈等"無咁多人"受傷
轉頭原來係街場常客
不禁令人質疑用意

唉,我收嗲

回覆 174# 的帖子

各有各睇法姐師兄,同一件事,唔同人有唔同看法

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 7-4-2013 01:57 發表
我覺得佢未到咁 ....好心加固執姐
好心做壞事.....
而且好明顯佢”地”冇政治智慧
亦冇認受性去做呢件事

雖然少見,不過我識得佢耐,先至講佢"個人"兩句:好心加固執(擇善固執).

佢做法我不贊同,佢立心我倒諒解.故仔我就不便說.

佢又無能耐立法,佢有能耐立法我地又阻吾到.今次佢遭口朱筆伐又不成氣候.

既然大家講吾服佢,咪當佢傻的算了.再說只剩下意氣.

私心D諗,我又想玩鋼珠、鉛彈.wargame我又吾玩.
我純幫佢為人說話.

不如大家寫D精華充實下個圈子la.為了一個話題,升到法哲學去曹但又講不到交點,仲要搞到約人去投注站"傾"....何必呢?!

我就整緊新野了,希望大家一齊努力

Happy shooting/DIY-ing!

引用:
原帖由 chris1 於 6-4-2013 16:05 發表

不如話支玩具M4換返槍管等等零件就可以射5.56
你咁講唔係唔岩,咁你改係邊到有合法既地方可以比你換到件比打5.56
仲要比你合法咁買到5.56彈

我想講既係,AIRGUN 本來就唔係係香港買返泥既below 2J,要回復本來既力比改一支airsoft 去到咁高火力來得易.而且AIRGUN既彈藥比BB彈既殺傷力高,我諗就算大家都係1.5J,打出泥個效果都好唔同.

回覆 178# 的帖子

引用:
我想講既係,AIRGUN 本來就唔係係香港買返泥既below 2J,要回復本來既力比改一支airsoft 去到咁高火力來得易.而且AIRGUN既彈藥比BB彈既殺傷力高,我諗就算大家都係1.5J,打出泥個效果都好唔同.
殺傷力高就要禁? 無人話D彈Design黎犯罪吧, 刀夠可以用黎斬人係咪先
擁有唔過2J既槍, 合情合法合理
同收藏刀具一樣, 無人叫你開封架嘛? 要開封容乜易, 簡簡單單一把刀開左封就可以用黎劈友
同樣地一支善良之槍好地地合符JJ以下, 你係都要改高焦傷人既, 一來我無野好講, 二來唔能夠只針對金屬彈槍
最後, 難度1.5J膠珠唔傷嗎? 之前D舊貼有師兄影低1.5J都可以打到周身傷.
鉛彈都有好多種, 唔係種種都尖到易入肉既, 正如有師兄指出打比賽係用平頭彈

回覆 178# 的帖子

禾乜都5G架
三色台套非苦港架炸

發新話題