發新話題

點解最近咁多空難?

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 25-7-2014 19:37 發表
搭飛機好好玩,我喜歡睇住機翼同引擎,又想試下遇氣流...上次遇氣流無乜料到

有次搭飛機,飛機處於上升階段,眼框眉骨位忽然痛到想爆,吾知點解?!
師兄,上次氣流如果真係冇料到,我就唔洗做幾轉啦!

風水佬話今天流年唔好..有大事故..流月屬火...諸如此類
人在路上 如影隨形

引用:
原帖由 雷電 於 26-7-2014 00:11 發表

師兄,上次氣流如果真係冇料到,我就唔洗做幾轉啦!
做乜野幾轉?
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 25-7-2014 19:37 發表
搭飛機好好玩,我喜歡睇住機翼同引擎,又想試下遇氣流...上次遇氣流無乜料到

有次搭飛機,飛機處於上升階段,眼框眉骨位忽然痛到想爆,吾知點解?!
Me too~尤其鍾意遇氣流
所以好多人唔鍾意同我搭飛機~

我以前怕坐過山車,因為睇左動畫老夫子,後尾諗…你當自己坐F16咪得咯…咁又吾驚LU

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 26-7-2014 07:19 發表

做乜野幾轉?
小弟做老十的,上次氣流事件有參與救援

wt is 老十???

遇氣流係天上點救?

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 28-7-2014 00:44 發表
wt is 老十???

遇氣流係天上點救?
救護
遇氣流, D人響機會撞到PK嘛...
梗係land左先救啦
so c fu係咪玩野先?

一年四單飛機事故

引用:
原帖由 0o0p 於 25-7-2014 18:26 發表
帶定c4,降落傘同氧氣筒上機 有事炸窿逃生
機倉外負廿幾度wo... 你一跳出去應該即變雪條
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 gtoray 於 28-7-2014 00:49 發表

救護
遇氣流, D人響機會撞到PK嘛...
梗係land左先救啦
so c fu係咪玩野先?
我點知喎

《河湟有感》司空圖

其實氣流都可大可少,唔係玩下過山車果種甘簡單。
我試過有次係東京回港。
每年九月十月東京上空一帶聽聞亂流特別多。
我自己無坐過廉航,我多數選擇Cathy, 一來image上好似pro D,二來可以儲Asia Miles
果次都係坐CX, 羽田機場起飛。當晚天色灰暗,上到巡航高度無耐。
當時安全帶燈號依然亮著,特然成隻機下墜左....我想已下墜左一秒以上....墜得好深。
全機人大叫...更有人Cry添...之後再有一兩次下墜,但無墜甘深。
回覆正常之後飛行途中成隻機都係甘震,震得好明顯.....直至飛到接近台灣。
雙機至正常番好安定,空姐至出來派餐........

話說有陰毛論/傳言架MH17其實係MH370
大家點睇?

引用:
原帖由 RCman 於 28-7-2014 11:42 發表
其實氣流都可大可少,唔係玩下過山車果種甘簡單。
我試過有次係東京回港。
每年九月十月東京上空一帶聽聞亂流特別多。
我自己無坐過廉航,我多數選擇Cathy, 一來image上好似pro D,二來可以儲Asia Miles
果次都係 ...
原來咁激

《河湟有感》司空圖

發新話題