發新話題

[認真] 軍醫叔幾拾歳人回歸自然之: 露營好去處一問

我去開桐梓營
但係唔知你去唔去到-.-
個到係童軍中心
Cause everything starts from something
But something would be nothing
Nothing if your heart didn't dream with me
Where would I be, if you didn't believe

自封為: 女(鋁;aluminum)神

有矛去過分流同荔枝莊?
做乜一枝公去野外露出呀?

引用:
原帖由 gtoray 於 28-6-2012 00:37 發表

梗有啦,冇真係吹走
不過成晚好嘈好大聲, 有d吹到個營貼住塊面...

p.s.
本來想去長咀
但係因各種原因去到東灣上面一個崖邊要就地紮營

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/72047_47269 ...
蒙古包既問題。。。
扎屋營會頂到
鵰。豹。狸。獅。狒

我都是很多很多年無去過露營,
跟老朋友上年重溫那些年,
去過西貢白蠟,果道風景幾好,
而且交通算方便,晚間無光害,能看見點點繁星。
交通:由西貢市中心打的士去$100,再行15mins 落留去營位---即沙難邊。
後面有一間士多,不過要留意,因為都幾偏遠,無電話signal的。
要打電話就要去士多借....特別係走果時call的士

引用:
原帖由 T-800 於 28-6-2012 02:32 發表

咁公寓 FEEL....?軍醫稔起外國D水管酒店....

HAPPY SHOOTING!
水管酒店, 好正,除時搬得!
享受期待  珍惜擁有.

引用:
原帖由 SECOND 於 28-6-2012 01:24 發表

呢個我都去過,我覺得...真係MAN IN WILD
其實地方真係唔差,唔知係咪我地黑仔,遲下都諗住去多次

引用:
原帖由 M1616 於 28-6-2012 12:10 發表

水管酒店, 好正,除時搬得!
軍醫細個時成日入住....吾駛錢......屋邨公園大把....

happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

try 塔門,
good place with good view

引用:
原帖由 Zaku 於 28-6-2012 17:12 發表
try 塔門,
good place with good view
之前都考慮過去
不過每逢假日狀甚熱鬧,途人如鯉

行山時都經過以上幾個營地, 最方便的都係貝澳, 都有士多有盛.
但風景最鍾意係塔門, 另外其實塔門同灣仔之間, 係有小型的艇家經營的(三年前左右坐過).
浪茄較為唔方便, 記得係冇水冇廁所.
另外, 蒲台島的風景都好正.

眼光光~

貝澳係已經俾蝗蟲入侵
我上兩個星期行80K 有晚訓貝澳係有大概2-3個營係唔會動既長居
另外有3-4個係蝗蟲營 佢地仲用大陸名牌牧高笛嫁

P.S. 好彩果日係落狗屎 如果唔係3點後唔使旨意有營位

夏天可以考慮去貝澳海灘, 今日去完真是好好架!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

唔知大家知唔知
其實屯門蝴蝶灣公園入面都有個camp site

引用:
原帖由 tango10 於 28-6-2012 21:07 發表
夏天可以考慮去貝澳海灘, 今日去完真是好好架!
係呀!好舒服,唔夠野野食,可去士多買都得!

引用:
原帖由 gtoray 於 28-6-2012 09:20 PM 發表
唔知大家知唔知
其實屯門蝴蝶灣公園入面都有個camp site
我返屋企瞓好過......

發新話題