發新話題

懷舊體罰(更新)

中3,4個陣個班主任最中意罰抄,一罰就一本英文書由頭抄到尾,仲要即日交
彈劾

引用:
原帖由 queen 於 29-10-2012 00:08 發表
當年小學.....因為我異常多口, 所以除咗以上嗰D之外, 老師仲用咗個最爽嘅方法罰我......就係調我坐最前最比間, 之後3, 4.5, 6, 7.5 同9點位都揾晒啲女同學坐
小學果時你都唔識爽啦

引用:
原帖由 queen 於 29-10-2012 00:08 發表
當年小學.....因為我異常多口, 所以除咗以上嗰D之外, 老師仲用咗個最爽嘅方法罰我......就係調我坐最前最比間, 之後3, 4.5, 6, 7.5 同9點位都揾晒啲女同學坐
你老師對你好好。。。。。 。。。。禾刀只係頭中位東南西係女。。。。。啲女仔成日塞零食比我食

引用:
原帖由 MANKF 於 28-10-2012 23:35 發表
講到家罰,我最唔好彩。讀緊小學嗰時,老豆啱啱係黄竹坑做緊教官....
個陣時係咪用教鞭架?。。。。。

另外想問吓中國式就用“仆仆齋“
外國式就用教鞭。。。。咁即係傳統就以“體罰“型式去教導學生學員?

引用:
原帖由 2slow 於 28-10-2012 23:56 發表

我都係第一次聽
師兄請問你以前邊間學校呀
瑪莉諾神父小學

引用:
原帖由 tango1997 於 29-10-2012 12:23 發表

你老師對你好好。。。。。 。。。。禾刀只係頭中位東南西係女。。。。。啲女仔成日塞零食比我食
咁你有冇塞返d咩比佢地食?

因為上堂訓教,試過罰跪
個阿蛇又唔想叫你去壁報hea企, 又唔想你企係位遮住人
就叫你係個位跪

引用:
原帖由 gtoray 於 29-10-2012 13:37 發表

咁你有冇塞返d咩比佢地食?
有。。。。。。。精。。。。。。。。。。。。。。 竹蔗茅根精。。。。阿媽冲落水壺唔洗我去買麥精

我果時打手板都係係教員室打, 一到小息或放學時間受刑人們就係教員室排排企入去受刑.

引用:
原帖由 伯言 於 28-10-2012 20:33 發表

中文字每筆用唔同色寫
彩虹罰抄法   呢個我都聽過

班房掟粉擦&粉筆上吊扇。。。通常企正係風扇底有99%無事
將班房垃圾桶係4樓掟落街
將食完個半個朱古力甜筒放係老師張櫈度。。。。佢真係搞到好似賴屎咁

引用:
原帖由 tango1997 於 30-10-2012 11:09 發表
將食完個半個朱古力甜筒放係老師張櫈度。。。。佢真係搞到好似賴屎咁
哇~ 睇黎師兄你都幾百厭ga wor
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 tango1997 於 30-10-2012 11:09 發表
師兄同我差唔多喎~
掟粉筆上風扇有玩過
不過我地係玩掟書包同籃球落街
仲有响厠所既出入口灑水+洗潔精,呢個係勁好笑
最大鑊係有次換左老師支水做厠所水跟手入埋廠

引用:
原帖由 Waterter 於 30-10-2012 13:47 發表

師兄同我差唔多喎~
掟粉筆上風扇有玩過
不過我地係玩掟書包同籃球落街
仲有响厠所既出入口灑水+洗潔精,呢個係勁好笑
最大鑊係有次換左老師支水做厠所水跟手入埋廠
有無試過張D厠紙濕冧哂水。。。飛上天花版痴住。。。個時六個洗手盆八個人。。。估計痴左二佰幾舊上天花。。。滿天繁星。。。。何其壯觀。。。有時痴唔實跌返落泥。。。有時又滴水。。。唔知為乜。。。。但好好玩

PS:依家刀覺得好玩

引用:
原帖由 tango1997 於 30-10-2012 16:51 發表

有無試過張D厠紙濕冧哂水。。。飛上天花版痴住。。。個時六個洗手盆八個人。。。估計痴左二佰幾舊上天花。。。滿天繁星。。。。何其壯觀。。。有時痴唔實跌返落泥。。。有時又滴水。。。唔知為乜。。 ...
果然夠無聊
無試過喎~不過細過做野就係咁,唔駛要原因最緊要開心嘛~~!

發新話題