發新話題

光復上水站

引用:
原帖由 JimmyShun 於 19-9-2012 17:58 發表

我以前住上水的,我睇住d水貨客越做越大,係近年黎先多左大陸人黎做水貨(自由行引起)

簽証易左,而且必賺既生意,比著你係佢地都會做

佢地係乞人憎,但如果雙方海關捉得嚴,根本就唔洗搞到今時今日既局面,當然要上 ...
請問你知道什麼叫良知

我一個星期都總有幾日經上水
個班友黑人憎到爆!
今日係迪士尼見盡班大陸人的爛仔行為,直頭對佢地的觀感降至極點!
最好即刻收緊自由行!

引用:
原帖由 Boniface 於 20-9-2012 02:53 發表
我一個星期都總有幾日經上水
個班友黑人憎到爆!
今日係迪士尼見盡班大陸人的爛仔行為,直頭對佢地的觀感降至極點!
最好即刻收緊自由行!
我響30日內去左迪士尼同海洋公園,我完全係反感,無咩必要都唔好去
上水果d其實完全係出於人既私心加上當初政府無好好利用行政措施去處理呢個問題所引伸今日既問題

希望後知後覺既香港政府真心幫助返自已人吧
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 潛陣水 於 19-9-2012 22:43 發表

請問你知道什麼叫良知嗎
那請問必賺的生意會有人唔想做嗎? 佢都係道出個事實, 同良知有咩關係?

當年港人炒iphone 4 正正唔係搞到直正的用家要買貴機/無機賣?

引用:
原帖由 vassilihk 於 20-9-2012 11:20 發表

那請問必賺的生意會有人唔想做嗎? 佢都係道出個事實, 同良知有咩關係?

當年港人炒iphone 4 正正唔係搞到直正的用家要買貴機/無機賣?
果然夏蟲不可語冰
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 JimmyShun 於 19-9-2012 16:11 發表 [url=/cgf/redirect.php?goto=findpost&pid=1017524&ptid=107306][/url]

版主,蛇有蛇路,鼠有鼠路,一定會繼續,而唔會禁明顯姐....

我所知道係有方法過到關而唔洗禁辛苦,但果d唔係運依d平價貨用的途徑

但最終問題都是在大陸,因為大陸太多假貨,引致大陸父母為了仔女,而落黎或搵人幫手 ...
先唔講上水果班有無犯法,近年有連鎖超市職員奶粉到貨唔上架,轉個頭喺檯底成批賣俾水貨客。
呢d又係邊個嘅責任呢?
我唔知師兄你有無仔女啦,不過小弟就經歷過為奶粉尿片左撲右撲。

引用:
原帖由 vassilihk 於 20-9-2012 11:20 發表

Iphone同奶粉等必需品相提並論, 無知

引用:

運毒賣軍火既人都係同你一樣咁唸架…你其實都可以考慮下運毒賣軍火

引用:
原帖由 亞延 於 22-9-2012 01:51 發表

運毒賣軍火既人都係同你一樣咁唸架…你其實都可以考慮下運毒賣軍火
係咪有幫襯.....

繼益力多後, 維他檸檬茶都.....佢老味.....

引用:

唔講有冇良知
大陸人講到自己落黎買野振興香港經濟你同意嗎?
有錢邊個唔搵 我同意,不過其打著正義旗號搵食就是不能接受

大家見到強角人可以講野大大聲! 冇我地香講同班講人! 你地用唔到正牌貨! 連食都冇.......

引用:
原帖由 geoprotex 於 20-9-2012 15:21 發表

先唔講上水果班有無犯法,近年有連鎖超市職員奶粉到貨唔上架,轉個頭喺檯底成批賣俾水貨客。
呢d又係邊個嘅責任呢?
我唔知師兄你有無仔女啦,不過小弟就經歷過為奶粉尿片左撲右撲。
禾刀係
頂佢個制

引用:
原帖由 gtoray 於 22-9-2012 11:55 發表
繼益力多後, 維他檸檬茶都.....佢老味.....
維他,益力多內地都得做同賣...係要黎香港搶.....真係掉佢老x.......

引用:
原帖由 kimkileo 於 22-9-2012 17:55 發表

維他,益力多內地都得做同賣...係要黎香港搶.....真係掉佢老x.......
食品要求規格同成份唔同......有D材料份量不適用香港法例....但內地合規格

發新話題