63 12345
發新話題

[others] 請問什麼是"飛機", "飛標", "皇冠", NPAS

請問什麼是"飛機", "飛標", "皇冠", NPAS

我可能想試一玩GBB M4, 但對於GBB零常識又令我卻步, 所以, 想做D research 先。
再請問GBB M4最易是什麼部份? 是否盡量用晒綱件就耐用?

Thank you

係呀係呀打個比喻
咁真槍救係全剛啦
咁耐唔耐用呀?
Gbb. M4最易咪係個身囉
咩都唔洗整
全鋼≠耐用
全鋼=加快爆bolt carrier既速度
全鋼=有米仔肯打幾百下就用xxxx去買支bolt carrier
全鋼=加快gas用完既速度

我支M4得個身係鋼件
其他都係鋁件又唔見我有事
仲有一樣野叫 搜索 唔該
Cause everything starts from something
But something would be nothing
Nothing if your heart didn't dream with me
Where would I be, if you didn't believe

自封為: 女(鋁;aluminum)神

引用:
原帖由 tcow 於 16-7-2012 01:12 AM 發表
我可能想試一玩GBB M4, 但對於GBB零常識又令我卻步, 所以, 想做D research 先。
再請問GBB M4最易是什麼部份? 是否盡量用晒綱件就耐用?

Thank you
用又死 唔用都係死╮(╯3╰)╭

回覆 2# 的帖子

請問邊到可以買到M4鋼身?

引用:
原帖由 garyyanykw 於 16-7-2012 02:27 AM 發表
請問邊到可以買到M4鋼身?
槍街

引用:
原帖由 jeffrey2525 於 16-7-2012 02:29 發表

槍街
邊隻牌子有出呀

引用:
原帖由 tf141 於 16-7-2012 02:50 AM 發表

邊隻牌子有出呀
留意多次佢講咩先,係鋼件,唔係鋼身
雖然佢好語癌

引用:
原帖由 rYaN 於 16-7-2012 03:11 發表

留意多次佢講咩先,係鋼件,唔係鋼身
雖然佢好語癌
嗱, 雖然我都同意佢好語癌
但係你都要留意清楚, 而家係有另一個人話鎗街有鋼身賣

樓上兩位代表
請問邊樹有 m4 gbb 鋼身買?

引用:
原帖由 tf141 於 16-7-2012 03:32 AM 發表

嗱, 雖然我都同意佢好語癌
但係你都要留意清楚, 而家係有另一個人話鎗街有鋼身賣
佢都好似你噤比佢既語癌擾亂左。

鋼身

"飛機"基本係指下面紅圈成份組件, 正確既名就唔太清楚, 不過講飛機大家玩開都會明,
"飛標"應該係指下面3號組件, 但每家系統個樣都可能唔同,
"皇冠"& NP@S 指下面4號組件, 呢幾個正確既名都係唔太清楚, 要留待其它師兄解答

洗唔洗用哂鋼內件要睇本身支GBB既用料同設計, 如原裝都耐用既零件可不換

附件

16-7-2012 07:50

多謝頭兩位"人大代表"意見

引用:
原帖由 tcow 於 16-7-2012 01:12 發表

Thank you
就以hammer為例,
同樣係鋼hammer, $60既又有, $350隻又有.
一個"鋼"字唔係仙丹靈藥, 仲要睇埋質素, 配對, 平衡.
盲目崇奉補品亂買亂砌, 死得更快.

KSC 成組冇邊件係鋼造, 但環觀所有GBB M4, 最耐用係佢, 何解?

sorry...睇錯左...

63 12345
發新話題