發新話題

基j 新版m9一問

基j 新版m9一問

小弟就黎購入wg生涯第一支手槍…唔知各位師兄對呢支有咩睇法?
以暫時黎講,佢吸引到我既原因有:
Ⅰ.$540有全金,粗打抵玩
Ⅱ.一個字,平!最岩我呢D窮苦學生

不過…唔知呢支野用唔用到馬記M9匣?

麻煩哂各位師兄了
Fusil d'Assaut de la Manufacture d'Armes de St-Etienne
法軍既象徵~!

好似唔得的...

引用:
原帖由 louisli 於 14-8-2007 01:14 發表
好似唔得的...
你指支槍唔得定基j支槍用唔到馬記m9匣?
Fusil d'Assaut de la Manufacture d'Armes de St-Etienne
法軍既象徵~!

引用:
原帖由 RYODLi 於 14-8-2007 01:15 發表

你指支槍唔得定基j支槍用唔到馬記m9匣?
d 位差少少

以前就共通既, Kayjay m9 用得馬記匣
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

引用:
原帖由 MF 於 14-8-2007 01:20 發表
以前就共通既, Kayjay m9 用得馬記匣
入到,但係會有問題

引用:
原帖由 gtoray 於 14-8-2007 01:21 發表

入到,但係會有問題
但係好似唔係好見有基j既m9匣賣既
法軍既象徵~!

回覆 #7 RYODLi 的帖子

係 '戰死' 同 '爛代" 咪有 kj d m9 匣賣囉    

引用:
原帖由 sam 於 14-8-2007 01:53 發表
係 '戰死' 同 '爛代" 咪有 kj d m9 匣賣囉    
o…唔該哂師兄
法軍既象徵~!

小弟應該聽日會去生軍買…有冇得試槍架呢唔知?(小弟以前未買過手槍)
有得試又應該點試先知支槍好與壞?

麻煩哂各位師兄了
法軍既象徵~!

引用:
原帖由 RYODLi 於 14-8-2007 22:57 發表
小弟應該聽日會去生軍買…有冇得試槍架呢唔知?(小弟以前未買過手槍)
有得試又應該點試先知支槍好與壞?

麻煩哂各位師兄了
正常程序,只要你真的會買該枝槍的話,你絕對有權試槍(鴨記的街邊檔另計).試槍時留意有沒有一些異常的聲音(如漏氣的si si 聲),在試槍時你可以不用忍心去"操"它,來一兩下慢打,最後來連續的快打,打致沒彈(如果這樣試也會出問題的話,這枝槍送給你也用不久了.)

以上純粹是我個人的做法
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 WAIKO01 於 15-8-2007 00:32 發表

正常程序,只要你真的會買該枝槍的話,你絕對有權試槍(鴨記的街邊檔另計).試槍時留意有沒有一些異常的聲音(如漏氣的si si 聲),在試槍時你可以不用忍心去"操"它,來一兩下慢打,最後來連續的快打,打 ...
依照你講既方法試佢一隻匣係咪已經足夠?
法軍既象徵~!

引用:
原帖由 RYODLi 於 15-8-2007 01:15 發表

依照你講既方法試佢一隻匣係咪已經足夠?
理論上,是的. 因為之後的故障問題可以說是廠商的用料和用家的問題.起碼你已經知道他們賣你的是一枝"健康"的槍.
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

回覆 #12 RYODLi 的帖子

半匣慢打, 半匣快打
本來無一物, 何處惹塵埃

發新話題