發新話題

Ruger 胡椒噴霧 Stealth Pepper Spray

胡椒噴霧如果合法暴力示威就有野睇了,警用武力一定要升級,下下要開槍都似....

Happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 T-800 於 7-3-2013 19:34 發表
胡椒噴霧如果合法暴力示威就有野睇了,警用武力一定要升級,下下要開槍都似....

咁又未必喎
因為會被控告
而且以美國為例,雖則美警對付示威一向強硬
都似乎無見過示威者用胡椒噴霧襲警

引用:
原帖由 gtoray 於 7-3-2013 19:46 發表

咁又未必喎
因為會被控告
而且以美國為例,雖則美警付示威一向強硬
都似乎無見過示威者用胡椒噴霧襲警
D後生仔顛起上泥....

Ps.正因美警對付示威一向夠強硬D人先吾敢亂用武器來示威.....

工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 tango1997 於 7-3-2013 17:01 發表
如果呢兩樣野係香港合法。。。。老笠案一定會立刻標昇。。。。!
疴疴下尿比人電到暈低。。。醒番電話銀包手錶無晒
我即時諗起都係諗呢樣

引用:
原帖由 tango1997 於 7-3-2013 17:01 發表
如果呢兩樣野係香港合法。。。。老笠案一定會立刻標昇。。。。!
疴疴下尿比人電到暈低。。。醒番電話銀包手錶無晒
到時再搞槍械合法化!

引用:
原帖由 gtoray 於 7-3-2013 21:08 發表

到時再搞槍械合法化!
舉腳贊成.....

引用:
原帖由 gtoray 於 7-3-2013 21:08 發表

到時再搞槍械合法化!
咁就可能日日槍擊案嫁啦

引用:
原帖由 sam524 於 7-3-2013 21:14 發表

咁就可能日日槍擊案嫁啦
到時再搞槍械管制~

引用:
原帖由 gtoray 於 7-3-2013 21:17 發表

到時再搞槍械管制~
一班槍友拎埋支炮上街

我覺噴霧對D老外無乜用。。。。由其吸左野high爆既。。。。分分鐘無反應不特止。。。。老羞成怒撕開你兩邊!

呢個 concept,香港人係唔會接受的。

我就講到明已被美式自由主義洗腦,人民係應該可以自由擁有武器,香港亦應該有流血革命推翻現任政府,但香港人冇呢種文化,唔會咁做,亦唔會認同我一套講法。

英殖政府不嬲都壓制香港人自由,但比現在政府冇咁衰。

Anyway,我知我被美式主義洗腦,同樣,我亦覺得華人世界被禁槍文化洗腦。沒有結論的。特別係廣東人,喺孫中山,陳少白等死後,後繼無人,安於現狀,搵食至上,自顧自,每個小蟻民都擁有統治者的思想,就如林語堂批評中國人一樣……

算了,說得太多。

引用:
原帖由 lululam 於 7-3-2013 23:05 發表

我就講到明已被美式自由主義洗腦,人民係應該可以自由擁有武器,香港亦應該有流血革命推翻現任政府,但香港人冇呢種文化,唔會咁做,亦唔會認同我一套講法。

英殖政府不嬲 ...
其實不泛西方國家
如德國及英國
也是槍管嚴厲的,是否也應來個流血革命?

香港事實上也可合法擁有槍械,不過非常嚴格

引用:
原帖由 lululam 於 7-3-2013 23:05 發表

英殖政府不嬲 ...
美國人要有槍我好理解
我都支持唔禁槍
但香港警力對市民係百幾二百對一
地方又細,治安又好,其實唔洗要d咩自衛
其實當真係要反既時候 點禁都係無用
而且香港癲人的確不少

引用:
原帖由 sam524 於 8-3-2013 00:08 發表

美國人要有槍我好理解
我都支持唔禁槍
但香港警力對市民係百幾二百對一
地方又細,治安又好,其實唔洗要d咩自衛
其實當真係要反既時候 點禁都係無用
而且香港癲人的確不少
冇特別意思, 不過忽然諗起魯迅既狂人日記
小弟既氣槍channel :
http://www.youtube.com/user/withp90

發新話題