發新話題

[建議] 飲食區

飲食區

想建議吓總版主們。。。。會不會考慮增設飲食區分版呢?
原因:
近期發覺廣華街飯堂(歷史算是歷史油狗既加落查餐廳)好似執左笠。。。。頓時發覺唔知到邊度食。。。。彌敦道以東。。。。食市太多人。。。。消費偏高。。。。彌敦道以西比較淨。。。但選擇也多。。。所以。。。最好有兄弟試過出報告(開飯網太多打手!)

優點:
豐富網站資訊,人流,方便左大家唔洗週圍試暈就可得到多點飲食資訊,減小因打手而中招機會
建議内容
評分:如美味度,經濟度,清潔度,嘈吵度,特色度。。等意見
一定要親身食加有相(食物)。。。證明有圖有真相
豐儉由人。。。。高檔未必見好。。。。排檔亦非一定低層次。。。無所謂。。。最緊要自己親身試過

同意開飲食區,召集五湖四海識食之人

Btw, 加落定匡樂
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 tinyau1134 於 17-5-2013 12:37 發表
同意開飲食區,召集五湖四海識食之人

Btw, 加落定匡樂
Yes.....好似係叫匡落

多謝 tango 兄的意見

CGF 應以 wargame 為主
而且為這類主題在 CGF 需求不大, 過往吹水版亦不多這類主題
暫時不會考慮開飲食區分版

唔係裝修咩
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 gtoray 於 17-5-2013 12:41 發表
多謝 tango 兄的意見

CGF 應以 wargame 為主
而且為這類主題在 CGF 需求不大, 過往吹水版亦不多這類主題
暫時不會考慮開飲食區分版
明白。。。。其實事原係尋晚同某君到槍街一遊並食晚飯。。。結果比我带左去一間位於登打士夾砵蘭街交界既西式餐廳。。。。每人消費左$75大洋。。。。飽飽的。。。坐位唔迫又環境唔嘈。。。食物大碟又好味。。。。傾野一流又環境合理。。。。最重要係近槍街。。。想分享給CGF既兄弟

所以有此建議

引用:
原帖由 衰人 於 17-5-2013 12:42 發表
唔係裝修咩
剛有兄弟pm我。。。。匡樂暫時是因牌照問题。。。遲D會開番

引用:
原帖由 tango1997 於 17-5-2013 12:55 發表

明白。。。。其實事原係尋晚同某君到槍街一遊並食晚飯。。。結果比我带左去一間位於登打士夾砵蘭街交界既西式餐廳。。。。每人消費左$75大洋。。。。飽飽的。。。坐位唔迫又環境唔嘈。。。食物大碟又好味。。 ...
當然好啦
吹水版無任歡迎~~

引用:
原帖由 gtoray 於 17-5-2013 13:13 發表

當然好啦
吹水版無任歡迎~~
又岩喎。。。。 。。。吹水版可以解決

引用:
原帖由 tango1997 於 17/5/2013 12:55 PM 發表

明白。。。。其實事原係尋晚同某君到槍街一遊並食晚飯。。。結果比我带左去一間位於登打士夾砵蘭街交界既西式餐廳。。。。每人消費左$75大洋。。。。飽飽的。。。坐位唔迫又環境唔嘈。。。食物大碟又好味。。 ...
係咪暗暗地格局, 有閣樓, D STAFF著波衫咖?

引用:
原帖由 SECOND 於 17-5-2013 14:06 發表

係咪暗暗地格局, 有閣樓, D STAFF著波衫咖?
我刀係第一次去。。。係暗暗地,有閣樓(但我無上過去)。。。但我無留意D職員衣著
亦無留意間野叫乜名。。。

引用:
原帖由 tango1997 於 17-5-2013 12:55 發表

煙花之地

發新話題