發新話題

老翻紅點鏡的經濟學

引用:
原帖由 louissas 於 27-11-2013 23:12 發表
COPY有NV咩?
75美金左右唔要NV差唔多買到BUSHNELL TRS25了
TRS25連運費大概$120美金.
平靚正肯寄又唔難買,
但現實係你見過幾多人(在香港)有買或有用?
少之又少...
呢樣關乎消費心理, 好得意的.

引用:
原帖由 F_Fillet 於 27-11-2013 23:16 發表

網絡語言不要太認真...好難"解釋"到你明

當一句戲言就算啦
師兄...大家都係DIY之人,我諗大家上來這個網絡小社區都係為左把DIY精神發揚開去,互相鼓勵支持並且交流技術姐...
我信你係一句戲言,不過有時一句咁潮網絡語言可能引發不必要的誤會,因為好多師兄好似我都好鬼out

樓主長篇大論,其實都係想同很多師兄介紹下...未必咁多人留言,可能各位吾覺...不過黃金時段,此處和W壇人流其實不相伯仲...這是我幾晚觀察的數據

引用:
原帖由 051039 於 27-11-2013 23:13 發表

AK鏡Mount,但好地地做咩要搞佢
呢碌鏡燈座設在6點位, 上ultimak骨係唔能夠co-witness的.
前面搞唔到, 唯有搞下後面

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 27-11-2013 23:52 發表

師兄...大家都係DIY之人,我諗大家上來這個網絡小社區都係為左把DIY精神發揚開去,互相鼓勵支持並且交流技術姐...
我信你係一句戲言,不過有時一句咁潮網絡語言可能引發不必要的誤會,因為好多師兄好似我都好鬼out ...
呀F兄應該都係比較難取悅的了.
真品睇唔順眼, 玩具又要笑兩咀, 影o下相又唔啱佢心水, DIY又入唔到佢眼..
自問唔識服侍, 真係招呼唔到失禮晒.

F兄唔係咁嘅人嚟嘅
唔好咁敏感啦

引用:
原帖由 gtoray 於 28-11-2013 00:27 發表
F兄唔係咁嘅人嚟嘅
唔好咁敏感啦
我唔咬人時都非常和藹可親的

引用:
原帖由 F_Fillet 於 28-11-2013 00:24 發表

係我唔好, 無為意有D朋友唔真係想咁樣討論, 係想show完野大家圍威喂果種討論
我呢D二打六都係行埋一邊食下花生好了
你真可愛

引用:
原帖由 F_Fillet 於 28-11-2013 00:24 發表

係我唔好, 無為意有D朋友唔真係想咁樣討論, 係想show完野大家圍威喂果種討論
我想問下我話你blue得吾錯同其他師兄讚你槍架靚係咪算係圍威喂討論?!

若是,我真的受傷了

引用:

我行開硬地。。。唔行沙灘。。。地吓無沙。。。無得執

圍戚喂呢句更加充滿“特殊“ “智慧“。。。

越磨越樣衰例範

引用:
原帖由 F_Fillet 於 28-11-2013 01:00 發表

蘇兄, 你見過我回D post, 意見有正有反先學到野
Forum呢D野, 啱傾啱睇咪講多兩句, 唔啱咪算囉~
就此打住, 我又騎劫人地D post了
睇見都火起…你乜差野態度…你D反對意見就係寸人兩句…人地問你有何高見就啞左…勢色吾對就話自己二打六平價槍…

成日記住上次GunBlue同相片的事,出番口氣寸下人…

post出來的相片是選過的,對吧?!

洋溢着酸溜和小氣…

你要聽正反意見學野嘛:
你件槍架啟發左我,我返屋企揾支地拖棍篤係鉆板到,再用地蠟淋一淋.咁咪放乜槍都得咯!

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 28-11-2013 08:36 發表

睇見都火起…你乜差野態度…你D反對意見就係寸人兩句…人地問你有何高見就啞左…勢色吾對就話自己二打六平價槍…

成日記住上次GunBlue同相片的事,出番口氣寸下人…

post出來的相片是選過的,對吧?!

洋溢 ...
放鬆放鬆,
你講得越白,
F兄慣性要謙卑地兜o個個圈就越遠, 佢都很辛苦的.

如無意外, 你會得到網絡欺凌呢個殊榮美譽.
當然F兄很有口德, 永遠不會指明或道姓的,
放心放心.

發新話題