發新話題

兒時鈔票

引用:
原帖由 gtoray 於 29-11-2013 00:19 發表

最記得一大班人去渡假屋
一定玩耍盲雞, 重要係熄燈玩

到咁上下一定有d頭燈亂咁撞
我地嗰陣就租地方開party,到最後三隻舞就每pair派張床單你蓋住跳,唔理你地裡面做乜,但音樂一停就即刻有人揭開你張被....

引用:
原帖由 manix 於 29-11-2013 03:12 發表

我地嗰陣就租地方開party,到最後三隻舞就每pair派張床單你蓋住跳,唔理你地裡面做乜,但音樂一停就即刻有人揭開你張被....
嘩~~~淫亂派對~

我小學果時好輕"膠片模型"
張野就大過細碼易賞錢卡, 但係就可以拍D零件出黎砌隻寵物小精靈出黎,隻野越型越勁(卡通片內)價值就越高
而做貨幣就係好似人地玩彈銀仔錦,搵個平既位一人一張就"戰鬥", 先彈人地果張落地就算嬴, 就會嬴得雙方協定既賭注
想當年我日日都買$3.5既零食, 內附一張呢D卡

另外就係超人魷魚絲, 內附超人遊戲卡一張, 而我地就用黎當閃卡儲, 同人交換錦樣樣

引用:
原帖由 JBL 於 28-11-2013 23:58 發表

我係打劍仔,用中劍,明唔明呢...?
我記得係一兩蚊一包咁上下⋯果時d扭旦都仲有$0.5
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 kai_matt 於 29-11-2013 01:23 發表

naked?
NO………!

引用:
原帖由 kai_matt 於 29-11-2013 01:22 發表

wts that
plz tell me more
主要玩法好似係將劍係平面旋轉。。。。至兩兵器相遇。。。直至停止。。。被壓係下方兵器為輸。。。。所以有師兄係樓上提及“屈劍“。。。。將劍屈至小小鑊形。。。旋轉叠在人家兵器上贏面超大

引用:
原帖由 tango1997 於 28-11-2013 23:35 發表
柄開野。。。發現兒童古玩
超人貼紙。。。 兒時直頭當錢咁用。。。我當年算是一個小富翁

大家兒時用乜野做學校貨幣呢?。。。分享一下
嘩!仲keep到依傢

單刀善跳躍;
関刀易旋轉;
寶劍巧技術;
斧頭忌用鋒;
蛇矛丫义例必輸. ;-D

膠劍仔格鬥的年代... Good old days... :-)

屈起當輸---:-)

引用:
原帖由 kirk123 於 29-11-2013 09:52 發表
單刀善跳躍;
関刀易旋轉;
寶劍巧技術;
斧頭忌用鋒;
蛇茅丫义例必輸. ;-D

膠劍仔格鬥的年代... Good old days... :-)

屈起當輸---:-(
聽講。。。。鐧。。。。最殺食

引用:
原帖由 tango1997 於 29-11-2013 09:58 發表

聽講。。。。鐧。。。。最殺食
殺手鐧是最難用的,因為頭尾厚度太平均了.
如果用得恰當,力度適中,必定百戦百勝...是武林至尊了.
可惜未曾遇見...
:-)

米袋唔係女仔先玩?
引用:
原帖由 gtoray 於 29-11-2013 00:09 發表

咁一定係毒男

有冇人玩過米袋?
細個叫呀媽整, 帶返學校玩
早年見過文具舖有現成賣

Btw. 我都曾經買下籃球卡,搬屋時掉溝曬了

依稀記得金絲貓都係流通貨幣..
匯率變動波幅較大, 因為隻錢會死

引用:
原帖由 kai_matt 於 29-11-2013 01:22 發表

wts that
plz tell me more
年輕時我好憎呢種娘爆中式包裝
到而家連整粒魚蛋都要乜春全球一體化
其實大家都失去左靈魂

引用:
原帖由 loveless 於 29-11-2013 10:30 發表
嘩! 金絲🐱是那些年的另類小玩意, 除了同類格鬥外, 另外加入草蜢或什麼叫做"玉米公公"的昆蟲為挑戰對手.
但大多數都會成為金絲🐱的點心. :-)
如果挑戰者是小刀螳螂或虎步甲就有些睇頭啦! ;-)

引用:
原帖由 loveless 於 29-11-2013 10:30 發表
果金絲貓竇做得好正!

發新話題