發新話題

兒時鈔票

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 29-11-2013 20:36 發表

兒童生活係會影響成年後的性格和價值觀

例如兒童家庭生活影響成年後的擇偶取向

何況我並不豐盛...不過CGF的群體使我感到愉快
Have a better tomorrow and all the best! :-)

引用:
原帖由 JBL 於 29-11-2013 20:47 發表

我小時都係破碎家庭,小個人管我仲正,當時又玩槍又玩hi-fi又玩模型,仲自由.......
Give me five

引用:
原帖由 hang2 於 29-11-2013 20:28 發表

你會吾會有童年陰影?
若你問R兄,答案應該相同

其實開心與否陰影與否皆十分抽象,不過影響總有的

回主題,兒畤喜歡褶紙青蛙,還有玩火

引用:
原帖由 kirk123 於 29-11-2013 20:45 發表

Have a better tomorrow and all the best! :-)

a better tomorrow

引用:
原帖由 JBL 於 29-11-2013 20:45 發表

蘇聯坦克隻色好麻煩,無專色模型油出,要溝色.......
一概用孖星XF-61 Dark Green

真二戰軍品都有3,4種色...專用色對蘇聯坦克來說係騙小孩

回覆 81# 的帖子

我由細到大都好少打機,親近大自然多

其實兒時家庭如何,成年後擇偶會有一種補償傾向

每人腦內都有一張Form,由你BB時已經開始fill,係潛意識自動fill in,真正擇偶時的"鍾意",就係份form fill中大部份

平日咸濕另計,人類係傾向單一伴侶,事關繁殖成功率...

我傾向相信,人是介乎動物性和"神"性的過渡階段...所以今日社會,係一種倒退,變化太大,壓力太多...

回覆 89# 的帖子

haha, Im from a single family, too
till I was six when my mum met my step-father

引用:
原帖由 JBL 於 29-11-2013 21:06 發表

呀...sorry,我講現代蘇聯坦克,隻色真係無出,威龍說明書都教要溝色
TS-62,溝色係威龍最不負任的地方...取樣率多少...如何取樣...深表懷疑

我有充足資料證明,威龍的求證手法係我的DIY手法+八九十年代的資料

回覆 94# 的帖子

玩火我有—手wor
细個啲鬼仔好曳,中秋節—定買pack火機,玩到尾聲就掟火機,好high
又會用止汗濟、噴髮膠玩噴火

我乜都燒過,乜都射過,乜都扔過落街

玩火是我唯一童年的遺憾。。!
掉野落街唔會。。。因為老豆講過一粒筆芯電掉落街會掟死人

引用:
原帖由 tango1997 於 29-11-2013 21:56 發表
玩火是我唯一童年的遺憾。。!
掉野落街唔會。。。因為老豆講過一粒筆芯電掉落街會掟死人
遺憾有定無做?

家人都講過一粒筆芯電掉落街會掟死人...所以我睇清楚先扔...問你死未

發新話題