27 12
發新話題

黑人憎

黑人憎

公司早半年前來了一位新同事,剛好高我一級。
他初調來時,當然沒有什麼,有講有笑,大家在工作上態度亦同一方向,
平時一齊上班食煙,重點問題來了。
他來了一個月多些後再沒買煙了,每天大約抽了我六至八枝煙,有些時候我是以禮貌朋友的形式遞比佢。
但慢慢他習以為常!

我有係自己位邊工作邊吸煙習慣,平時我是連火機一起放抬面
進化過程
見我坐係自己張枱,行近找話題,然後順手抽水,初頭有得我同意,後來變老馮了!
我不放枱面,放在身上,他就走來扮道友癮起,問我攞,我會比,但我表情無耐!
再進化到我離開坐位,佢自取(我肯定是他自取原因是,公司從來無人夠胆搞我抬面啲野)
直到今天中午,我吃完午飯後回自己枱面,想享受埋我枝“獨頭煙“,一打開.........吊你老母!,無左!再見到煙盒上寫上了“last一枝我食咗 X字“,我即時着燈!之後成個下午,佢聊無恥到扮無野我講野,問野我都態度冷淡加正常回答。

最近期見佢自己買咗包煙係今月頭年初五上班時,原因係佢初二、三要回公司頂更,我放假佢無煙仔食!

咁厚面皮既人,我重未知日後點應付佢。
各位師兄有什麼好提議,請在此帖提供一下,非常感謝

戒煙, 或者戒買~

直接講, 用男人間既語氣

我懷疑佢戒買唔戒食
你比得大方, 佢自然拎得自在

強帖留位,北上幾天,回來再說。

車,小事。
買啲過關煙,假煙請佢食,食到佢咳甩肺。

引用:
原帖由 gtoray 於 20-2-2014 19:06 發表
直接講, 用男人間既語氣

我懷疑佢戒買唔戒食
你比得大方, 佢自然拎得自在
這位年青人曾向我表示要儲錢和女友結婚,但他現和家人及女友同居!

正正常常同佢講要食自己買

引用:
原帖由 Anonymous 於 20-2-2014 19:22 發表

這位年青人曾向我表示要儲錢和女友結婚,但他現和家人及女友同居!
關你事?

其實你拒絕唔到佢係因為佢係你上司咋?

男人老狗, 我又覺得好易處理喎

引用:
原帖由 gtoray 於 20-2-2014 19:26 發表

關你事?

其實你拒絕唔到佢係因為佢係你上司咋?

男人老狗, 我又覺得好易處理喎
只係其一小因數
工作實力我是足夠應付
只感他是小氣的人
我只怕他玩“揸正䊍造“,連累我對落既一衆同事“無得抽“

男人老狗,講埋啲嘢仲衰過處男蘇,真是的。
我要買悔悟卡冊帖。

----
無得冊  -_-"

其他同事都知,我放假的日子,此人就會向其他伙記埋手!所以同事們都不希望我放假耶。

引用:
原帖由 Anonymous 於 20-2-2014 19:22 發表

你問佢係咪要募捐

食煙一致行開D,問親就一致話食哂

小氣無計,佢玩你時你都可以玩番佢

引用:
原帖由 reniless 於 20-2-2014 19:39 發表
男人老狗,講埋啲嘢仲衰過處男蘇,真是的。
我要買悔悟卡冊帖。

----
無得冊  -_-"
你的意思是指誰?

叫佢入萬寶路做0仔換煙仔

27 12
發新話題