發新話題

ABS 870 開箱

support DIY

經過一層又一層的洗禮, 效果開始出來了, 現在中場休息, 分享小小成果給大家看看....

升官發財..

不久將來會另開POST 同大家討論木索色...希望各有興趣CHING 支持

回覆 77# 的帖子

真係幾似棺材,大吉利是
Are You Ready ?!

引用:
原帖由 pandanger 於 20-4-2014 18:36 發表
經過一層又一層的洗禮, 效果開始出來了, 現在中場休息, 分享小小成果給大家看看....

升官 ...
師兄定有一定木工底。。。祈待出POST

學野留名!!
一個什麼也不懂的老兵!!

beautiful wood retouch !
looking forward to seeing your new post and detail procedures.

係咪有c兄對入氣方式有疑問?

引用:
原帖由 skytiiuy 於 21-4-2014 11:37 發表
係咪有c兄對入氣方式有疑問?
有乜好提議 。。。THX

有疑問,啲殼無漏氣,但個Charger漏幾嚴重,入兩支落去,Charge咗10粒殼,放低唔夠一個鐘就無晒氣......

引用:
原帖由 5DMk2 於 22-4-2014 20:02 發表
有疑問,啲殼無漏氣,但個Charger漏幾嚴重,入兩支落去,Charge咗10粒殼,放低唔夠一個鐘就無晒氣......
檢查Oring。。。唔得退番代理修復

TANAKA 的 Bolt  是兩件式的, BOLT 跟 下面的Slide 若用 TSC 鋼件, 會撞擊發出清脆好聽的聲音,但是APS的不會,因為他的BOLT跟下面的那片是固定的,不會撞擊發出聲音,看是否會出個鋼改套件就好了!

引用:
原帖由 ace00002 於 24-4-2014 11:35 發表
TANAKA 的 Bolt  是兩件式的, BOLT 跟 下面的Slide 若用 TSC 鋼件, 會撞擊發出清脆好聽的聲音,但是APS的不會,因為他的BOLT跟下面的那片是固定的,不會撞擊發出聲音,看是否會出個鋼改套件就好了!
師兄唔講唔覺, 原來終於有廠出幾份CNC件比田中
可惜絕版了 , 呢支無得唔入

引用:
原帖由 gainax 於 24-4-2014 18:10 發表

等aps補品

引用:
原帖由 gainax 於 24-4-2014 18:10 發表

過去只能回味,田中真係汁到HIHI先打得...雖然APS定價超貴..最後我都忍唔到訂左支

有沒師兄有消息 aps 要出什麼補品?

發新話題