發新話題

[DIY]一個Game場的誕生(#1,#36,#79,#118,#137,#149,#164,#177,#189)

引用:
原帖由 M4 於 23-6-2014 11:17 PM 發表
呢幾日要趕工,唔夠時間繼續出Post,先同大家莎個冧先

又繼續講下工作既進展先

係繼續間場既同時,我決定先做兩張十分緊要既枱出來。

呢張就係我既第一張枱

http://i.imgur.com/WuiVT ...
作為一個木匠 有一部"鑼機"
將凸出黎唔岩位既木板/防火板鑼走 係好正常既

相信大家都睇到右上角既M4廣告啦!
而家砌緊既CQB場我希望七月就可以見到大家!

如果想了解M4多一D,不妨去facebook.com/MFourHK睇下,可能有唔同收穫,最緊要去讚下好!

好啦!繼續同大家分享間場既工作進展

只要不停重複早前所講既工序,圍個場出來其實唔係咁難

呢個係其中一個 corner位

有個兄弟建議我用拉爆螺絲落地。的確,爆炸螺絲絕對係平、靚、正、快既選擇!

熄哂燈先睇到D位係唔係對齊

不過就算用左拉爆絲都好,都有一D難題要解決

唔知業主搞過乜,個地台係唔平架!結果只好又出動鋸床刨條木來涉番平塊地,先可以繼續固定個地下

用鋸床刨木條..厲害..厲害

風車鋸冇頂罩....又冇鋸尾刀

頭像超出 30 kb 上限
簽名超出 100 kb 上限

引用:
原帖由 wing383 於 26-6-2014 12:03 發表
風車鋸冇頂罩....又冇鋸尾刀
係我大力大力咁插之下。。。風車鋸床經已拆除

唔平咪好囉
第時d BB彈碌q曬去果度
方便清理!

引用:
原帖由 tango1997 於 26-6-2014 12:19 發表

大力大力咁插之下。。。風車鋸床經已拆除

引用:
原帖由 051039 於 26-6-2014 12:36 發表

禾偶爾上去見倒。。。咪插吓佢地囉

引用:
原帖由 tango1997 於 26-6-2014 16:28 發表

偶爾上去見倒。。。咪插吓佢地囉
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

回覆 144# 的帖子

蘇師傅要加兩句話。

引用:
原帖由 reniless 於 26-6-2014 17:29 發表
蘇師傅要加兩句話。
佢有阿公做擋箭牌

吾好咁講

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 051039 於 26-6-2014 12:36 發表

判個"蘇格蘭場非工業用國際線路自動溶雪16Valve風油軑大包圍連鐳射彩色靶道系統"泥做,裝都最少三日啦

《河湟有感》司空圖

唔好意思,因為M4就黎可以正式同大家見面啦!所以除左砌個場之外,仲有一大堆工作要著手準備,以致最近出post既速度慢左,請大家見諒!

除左砌左一大堆格仔框之外,用兩條長木條加四條短木條砌呢種框出來,究竟有咩用呢?

再用個電批係個框上面加多一塊厚板

加完塊板就會變成一個高2米既木板

話咁快就做左一堆咁既板

呢幾塊板釘埋一齊就會成為將來CQB場入面既Barrier!

相信有留意過M4最近既廣告同M4 Facebook既朋友都會睇過呢張圖
但真相絕對唔止咁簡單!
當中有乜野乾坤,整好話你知!

回覆 149# 的帖子

Kill house 正喎~
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

發新話題