發新話題

[DIY]一個Game場的誕生(#1,#36,#79,#118,#137,#149,#164,#177,#189)

引用:
原帖由 tango1997 於 26-6-2014 18:33 發表

佢有阿公做擋箭牌
但免死金牌只可用一次
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

咁少料.好吊引喎....

其實引用後再加鹽加醋
一向都唔會當呃post的
放心

引用:
原帖由 gtoray 於 27-6-2014 12:32 發表
其實引用後再加鹽加醋
一向都唔會當呃post的
放心
無加鹽加醋。。。。只係加色

唔知點解... 我諗起喪屍片...

引用:
原帖由 faihk 於 27-6-2014 14:30 發表

個 mood setting 有些小似啫 ;-)
打 zombie... 好玩ah...

萬一有人打打下向角位食煙會點

引用:
原帖由 0o0p 於 27-6-2014 22:47 發表

萬一有人打打下向角位食煙會點
會比職員打
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 faihk 於 27-6-2014 14:30 發表

又確係有d bio hazard既feel

睇番之前post ge 平面圖,個場仲激過食鬼,只能一直行兼左右望,隨時開火無得停

想食煙一定好快出場慢慢食
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

食鬼,,,,,,我拿手喎。hahaha

場主facebook加左料...係未有得玩啦??

拑耐無野更新既? 明午就要去... 唔係未攪掂呀...  

最近忙於處理M4開業工程,D野真係多到做唔完,出Post慢就真係唔好意思!
繼續講下點樣DIY

本來打算一邊間場,一邊圍木板。
不過考慮到氣溫同空氣流通,都係等到冷氣工程完成之後先開始圍牆。

由於一早度好晒尺寸,只好將塊板同木框對齊,就可以將整個CQB場圍起來。

本身都以為用釘槍釘實塊板唔難!
哈!點知竟然釘哂去隔離,最終要一口一口抆番哂D釘出黎再釘過!

呢度將會係其中一個CQB場既入口

裝左板之後既CQB場入口

將木板裝左上D框到之後,又可以去到下一個工序
「油油」

不過係油油之前緊係要執左幅牆先

有D地方連灰都跌哂落黎,要先批蕩,才可以上到油。

以下油油方式經高人指點,自己家居裝修油油都希望岩用

批完蕩之後,第一件事竟然唔係開油,而係去剪燒烤網??

將個網摺好,並掛係個油桶入面

然後就可以倒油

倒完油千祈記得加水

加完水記得要用同一個方向搞混

頭先整既燒烤網就係為左隔番油碌d油出來,咁樣又慳油而d油又唔會滴到一地都係

咁樣就可以好輕鬆咁油牆啦

天花要執漏就只好擔梯用個油掃慢慢黎啦

油天花時咁岩比我捉到

呢位師傅無做足安全措施,真係藝高人膽大!

引用:
原帖由 faihk 於 4-7-2014 11:29 發表
拑耐無野更新既? 明午就要去... 唔係未攪掂呀...  
請放心,一切已經準備就緒
明天你玩完之後不如分享下意見丫

發新話題