發新話題

[DIY]一個Game場的誕生(#1,#36,#79,#118,#137,#149,#164,#177,#189)

引用:
原帖由 rho837 於 21-7-2014 18:01 發表

啲色都襯呢個場!

初戀! 我中意既初戀! 幾多錢可以同佢一..........!

http://img1.gtimg.com/gamezon ...
R兄貼嗰件警察制服對腳真係正斗

咁都唔錯...

引用:
原帖由 tango1997 於 21-7-2014 11:22 發表

拿。。。隔離8#個師兄嗰D就叫中肯意見嘞
http://www.wargameyau.net/forum. ... page%3D2&page=1
如果唔啱聽就叫唔中肯, 咁你贏囉,
何必咬住唔放?

引用:
原帖由 swat328 於 22-7-2014 01:35 發表

如果唔啱聽就叫唔中肯, 咁你贏囉,
何必咬住唔放?
睇吓值唔值囉

兩位大佬稍安無燥
正如之前有師兄話法, 有D野各有喜好
一個幾好既場都會有人唔like
一個幾差既場都梗有捧場客

可能呢個唔係一個豪華大場
不過我個人對呢個場既用心非常欣賞

兩位唔洗咁大反應既,正如燦神都話「百貨應百客」,咸魚青菜都各有喜好

M4砌個場出來都係想大家多個選擇、開開心心又有得玩,無必要咬住唔放

Swat師兄只不過認為M4場地細、變化少
對於所有意見,M4都係虛心聆聽

場地大小呢個問題比較主觀,有客話12打12都無問題;亦有客中意18人來,分三隊玩6打6。接受客人意見、玩法隨意,正正係M4既態度,故此,M4只會建議對戰區內理想人數為12-24人。

試業都有大半個月,意見都收集左唔少,M4絕對明白客人會要求一個變化多既場地

個Floor plan係死既,要點玩先有變化,有賴兩隊點樣根據個場既setting作唔同既部署。

打Indoor最怕就係上次行既路線,今次又可以行番,呢d先係所謂既「無變化」。

所以,M4自己砌出來既障礙物可以隨意調動,而每季都會根據意見進行「大執位」,之前行既路線下一次來已經行唔通,又要重新部署過,咁樣先會係一場要講求策略、團隊合作既CQB

引用:
原帖由 M4 於 22-7-2014 22:06 發表
兩位唔洗咁大反應既,正如燦神都話「百貨應百客」,咸魚青菜都各有喜好

M4砌個場出來都係想大家多個選擇、開開心心又有得玩,無必要咬住唔放

Swat師兄只不過認為M4場地細、變化少
對於所有意見,M4都係虛心聆聽

場地大小呢個問題比較主觀,有客話12打12都無問題;亦有客中意18人來,分三隊玩6打6。接受客人意見、玩法隨意,正正係M4既態度,故此,M4只會建議對戰區內理想人數為12-24人。

試業都有大半個月,意見都收集左唔少,M4絕對明白客人會要求一個變化多既場地

個Floor plan係死既,要點玩先有變化,有賴兩隊點樣根據個場既setting作唔同既部署。

打Indoor最怕就係上次行既路線,今次又可以行番,呢d先係所謂既「無變化」。

所以,M4自己砌出來既障礙物可以隨意調動,而每季都會根據意見進行「大執位」,之前行既路線下一次來已經行唔通,又要重新部署過,咁樣先會係一場要講求策略、團隊合作既CQB
真的嗎~?

個場都開左啦...重係油緊油
人在路上 如影隨形

個場好長,不過因為啲房好多唔通,變左好容易camp左係裡面,用隻窗黎打人。
所以整到個場感覺好細。得左中右三條全直到尾的走廊。
如果可以啲房全部行得通,等人唔可以camp逼住行,個場會大番好多。
唔好三條直線給人打,逼人轉灣行會好玩啲。
不過都係太多牆,要移除一啲,或者有啲邊矮先打到步槍。
現在setting太近,手槍都好疼...

地方乾淨,冷氣夠舒服係好既。

第一次打CQB就比左呢個場
估唔到成個場都係DIY

引用:
原帖由 dexter.p 於 21-8-2014 15:22 發表
第一次打CQB就比左呢個場
估唔到成個場都係DIY
痛唔痛? 有冇見紅? 係唔係好緊張呢?

sUPPORT DIY
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

發新話題