發新話題

[DIY]一個Game場的誕生(#1,#36,#79,#118,#137,#149,#164,#177,#189)

引用:
原帖由 MG-42 於 18-6-2014 01:33 發表
界完shooting range個場大唔大過戰地會?
米玩啦 。。。荃灣千色店戰地會。。。打既地方都無1300尺

引用:
原帖由 gtoray 於 18-6-2014 00:52 發表
冇GA喇?
得幾張相??
禾幫你鞭佢兩吓

好期待
偽君子!永遠虛偽!

十分期待!
阿公可以考慮呢度整個周年聚會喎
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

繼續

正式開工前,介紹一下D搵食架餐先

呢部風扇絕對係救命繩,而家日日28-29度,係未裝好冷氣前絕對唔可以無左佢

有左呢部木工用多角度拉閘鋸,就可以好準咁鋸斷D木

釘槍同空氣壓縮機,呢樣絕對係不可缺少工具,無左佢地我都唔知個場砌到幾時
貼住咁多先,有D工具好似電鑽、電批咁就唔貼住啦,仲有d工具等用到先再介紹

介紹一下D木材先
成個場既設計主要涉及木材,買木料也差不多用了九萬港元,所以有啲師兄話木板場係低成本制作,就這點我絕對唔同意。
總比街上執拾上樓的輪胎,油桶,卡板陣,來得認真。

有兩米高既二分板

亦都有3/4吋咁厚既3/4分板
甚至連三、四、六分板都有,應有盡有

仲有一堆兩米高既木條

一大堆裁好左既木條,莫非當柴燒

萬事俱備,係時候開工啦

引用:
原帖由 keungkee97 於 18-6-2014 01:59 發表
師兄,問下姐... 咁都唔得
師兄,我都係問下啫…咁都唔得

引用:
原帖由 tf141 於 18-6-2014 10:15 發表

師兄,我都係問下啫…咁都唔得

++++++++++++++++++++++++++

BTW... 幾時有得試鐘...打先?

尺數幾大都無用,仲有裝修!睇新埸點裝修咪幾好!

剩係得個fb page好悶ga ma
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 18-6-2014 11:38 發表
尺數幾大都無用,仲有裝修!睇新埸點裝修咪幾好!

剩係得個fb page好悶ga ma
有新場係好事 。。。越多越好。。。方便game友及槍友

果然係認真製作! 小弟最祈待係D 靶道......
如果戰區D setting 可以經常轉下就仲正.....
Happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

靶道上的 target 不知有些什麼選擇呢?
pls advise. thx. :-)

引用:
原帖由 kirk123 於 18-6-2014 14:41 發表
靶道上的 target 不知有些什麼選擇呢?
pls advise. thx. :-)
This

Or this

引用:
原帖由 gtoray 於 18-6-2014 03:01 PM 發表

This

Or this

http://www.allfancydress.com/images/products/zo ...
2個都要,下面個用來full 既

引用:
原帖由 gtoray 於 18-6-2014 15:01 發表

This

Or this

http://www.allfancydress.com/images/products/zo ...
下圖係傳說中既衛隊制服??

發新話題