27 12
發新話題

[KJ] KJ M4 CQB

KJ M4 CQB

KJ 的M4是一支GBBR入門的好槍.
優點:前托為電槍數,可用回電槍的前托,不浪費.氣化優良,blowback爽而確實.

缺點:強化零件少.尾通為自家數.過份大力(原裝接近2J邊緣)
"
缺點來說,有拆過KJ M4的人都知道,只有尾通部份最令人頭痛,因它的自家設計,使很多款尾柄不可安裝,今次挑戰高難度,自行修改更換"狂牛"的ACE Skeleton Stock (For AEG, medium version).........
過程很多地方要大修,但最終完成

附件

IMG_0962_大小 .JPG (78.07 KB)

4-7-2014 23:43

IMG_0962_大小 .JPG

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

nice build!

點改先?
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

回覆 1# 的帖子

我都想係gbb用呢個尾托呀……

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 5-7-2014 00:15 發表
點改先?
我是一個一開始工作不完成不放手的人,所以過程中沒有拍照,另外今次改裝是邊想邊作,全無計畫..............

讚好

2J like kc02

襯得幾好,幾特別, 如果整埋個花就完滿
其實如果原本都耐用唔一定要換強化零件,有後備零件就夠用了

改到真係好厲害
我都好中意呢款尾托
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

在這說說製作過程,因製作途中沒有拍照,唯有綱上截圖再用"小畫家"組合好了

*圖片大部份轉載自軍火酷"老徐"大大, 感謝

因kj的Sling Adaptor位是圓型的,所以要磨掉紅圈位置

折開尾柄,尾柄為kj自家設計,分"內""外"尾通,拆開後先裝回"下機匣外管蓋"

裝好"下機匣外管蓋"後打磨至內尾通一樣直徑

拆散"狂牛"ace尾柄,因此尾柄為電槍用,所以尾柄內有一少段位置有凹凸位用作安裝電槍下身用,所以先切下管頭的環,再將尾柄管反方向安裝(因"狂牛"ace尾柄比kj的尾柄管長,反方向安裝令ace尾柄內的凹凸位不影響安裝

最後將"狂牛"ace尾柄套在kj的內尾柄通上,並裝回所有配件便完成

希望大家睇得明白

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +15 圖文並茂! 7-7-2014 12:50
  • gtoray 金錢 +15 圖文並茂! 7-7-2014 12:50

咁似今期target ge封面槍ge?

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 6-7-2014 00:23 發表
咁似今期target ge封面槍ge?

新手出錯見諒

《河湟有感》司空圖

正啊........如果個身搞埋字就PREFECT..

27 12
發新話題