22 12
發新話題

新手一問 (新手用槍)

新手一問 (新手用槍)

有咩平、又適合新手用槍

提問題應該有針對性、有明確目的,最好列出詳細的條款。
6.提出比較性題目(如哪個廠牌的M9較好?)時,請說明您的需求點在哪(如收藏,落場,耐用等)
儘量避免“想買XXX,請大家給個意見、新手一問”之類的籠統性問題。

回覆 1# 的帖子

成千上萬個合情合理答案的其中一個:
arxs amoxba

月經問題~
月經答案: 文具鋪入面應該可求其買到一支又平又合新手用槍~
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

此文在新手區
各位請高抬貴手或直接無視

回覆 1# 的帖子

答案太多. 請先回答以下問題, 以便收窄範圍

1. CQB(室內) / OUTDOOR (空外)?
2. BUDGET (例: 1000 以內)
3. 單發/連發?
4. 氣槍/電槍?
5. 新手用槍=耐用/平?

假設你未打過WARGAME, 第一次可以租槍.
如果你打過幾次想買槍, 一年又可能玩得幾次, 建議$1000 以內可買國狗/屍A

OUTDOOR,under 900,連發,氣槍/電槍都ok,平

引用:
原帖由 moses310 於 21-5-2015 13:13 發表
OUTDOOR,under 900,連發,氣槍/電槍都ok,平
900買氣長槍唔洗諗嫁啦
不過你係900淨槍定係連配件?
買支槍係一闊三大 買電買叉機買匣
咁就起碼用多2百 都未計外觀野 仲有保養
雖然有d未必係必須 但係買槍之前條數最好計清楚先
電槍我唔熟 等其他師兄答你

outdoor 900 budget真係有困難
vest其他多餘野就唔好諗住
最基本眼罩當 $50,
買包彈又無左$50
電槍要買電同叉機,又無多$300,
剩返最盡$500, 真係無咩野買到

如果900剩槍就都唔多選擇,
APX , 屍A, 國狗

CA SPORTLINE 版本平, 原裝1J到(2X米), 冇叉機, 但有保養包半年到1年.
國狗 好似CYMA, JG 包叉機(冇乜功能), 但係大力過 CA (~1.3-1.5J)(3X米)

如果要求唔高+好彩O既話可以打10場以上唔駛修理, 唔好彩半日GG.

樓主可以係槍街搵到以上牌子O既槍, 預多100買BB子彈同電

屍A sport line 416我覺得好岩新手用,真心...
符合晒佢地要求

900剩槍

引用:
原帖由 moses310 於 22-5-2015 13:01 發表
900剩槍
金弓軍版AUG。。。跟300飛鍊匣。。。原裝瞄準鏡。。。跟車仔電及慢差机。。。約1·35J~1.55J。。。射程約40M。。。賣緊$800

後置彈匣,重心置中,人体工學外型,機動性強。。。操作簡單。。。維修及分解容易

引用:
原帖由 tango1997 於 22-5-2015 15:01 發表

金弓軍版AUG。。。跟300飛鍊匣。。。原裝瞄準鏡。。。跟車仔電及慢差机。。。約1·35J~1.55J。。。射程約40M。。。賣緊$800

後置彈匣,重心置中,人体工學外型,機動性強。。。操作簡單。。。維修及分解容易
2 ...
正確學名係。22痰罐仔UFO步槍(笑)

AUG好野泥架,槍細槍管長!我有一支。師兄可以去CA昅下!
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 22-5-2015 21:52 發表

正確學名係。22痰罐仔UFO步槍(笑)

AUG好野泥架,槍細槍管長!我有一支。師兄可以去CA昅下!
仲以為你會送俾佢TIM

22 12
發新話題