16 12
發新話題

阿富汗女戰士

阿富汗女戰士

附件

3-4-2016 16:45

DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

應該唔會有戰俘
我生得聰明得罪你咩!!!

周星馳橋段?

唔通佢地國家D男人死得七七八八 Thx for sharing

老芬中隊

呢班唔係阿富汗軍隊, 亦唔係咩女戰士.  
呢批圖片係關於第一批為數約50名的普通阿富汗婦女, 自願接受為期2個月軍事訓練, 去打擊塔利班.
相片係第一日訓練時拍攝的, 顯示一班亳無戰鬥經驗的婦女. 願意為這國家的未來出一分力.

http://www.dailystar.co.uk/news/ ... taliban-afghanistan

附件

3-4-2016 18:34

DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

外形幾😨😨,但佢地生於戰亂國度,主動或逼住保家衛國,保護自己仔女,我有啲感動。

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 3-4-2016 17:19 發表
應該唔會有戰俘
未必! 班男人好實際, 要好生養, 捱得, 做得野!

英雌.
FBC1

引用:
原帖由 loveless 於 3-4-2016 18:04 發表
呢班唔係阿富汗軍隊, 亦唔係咩女戰士.  
呢批圖片係關於第一批為數約50名的普通阿富汗婦女, 自願接受為期2個月軍事訓練, 去打擊塔利班.
相片係第一日訓練時拍攝的, 顯示一班亳無戰鬥經驗的婦女. 願意為這國家的未來 ...
呢啲所謂自願,到底有幾多係真

咁情況下上戰場真係只能夠做消耗品
引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 3-4-2016 18:34 發表

引用:
原帖由 Tango1997 於 5-4-2016 15:36 發表
呢件俄妹仲勁過美佬特種兵.
FBC1

引用:
原帖由 Lolanto 於 5-4-2016 14:06 發表

呢啲所謂自願,到底有幾多係真
阿富汗始終係父權文化. 但整個國家幾廿年黎經歷甘多政權, 民生行前一步, 咚聲後退10步, 慢慢又繼續向前行..

16 12
發新話題