發新話題

[VFC] VFC M4 匣

VFC M4 匣

VFC M4 匣有兩款,有一款有粒紅色掣,究竟有甚麼用途?
想問問各位師兄意見,這兩種匣(有紅掣、無紅掣),哪一種比較好用?

V2 v3既分別係v3有得set 無彈不bolt lock
其他野一樣 台灣有kit升級

紅色新款匣後定改良咗十拿九穩
黑色舊匣用耐咗會後定失敗
其餘性能一樣

是不是匣頂粒掣撥向前,就是可以「無彈後定」bolt-lock?

引用:
原帖由 bennytsang16 於 5-7-2023 10:31 發表
是不是匣頂粒掣撥向前,就是可以「無彈後定」bolt-lock?
你依家果setting係會bolt lock
按住紅色大片果粒野 拉後細紅色掣就無彈可空擊
但我發現係會震返去無彈後定

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-7-2023 11:38 發表

你依家果setting係會bolt lock
按住紅色大片果粒野 拉後細紅色掣就無彈可空擊
但我發現係會震返去無彈後定
你啱,所以我攝住佢

附件

5-7-2023 16:56

引用:
原帖由 0050100 於 5-7-2023 16:56 發表

你啱,所以我攝住佢
師兄聰明!
但睇到塊出氣膠就快磨爆了(V社彈匣通病)

回覆 7# 的帖子

爆左啦!未必係通病,可能係我關我粗打多,哈哈哈!補翻再用,邊配得咁多呀!

有 bolt lock 唔係像真d、好玩d咩?

引用:
原帖由 0050100 於 5-7-2023 17:14 發表
爆左啦!未必係通病,可能係我關我粗打多,哈哈哈!補翻再用,邊配得咁多呀!
我爆過n咁多次,最後發現係飛機條推彈桿做成,只要磨溥推彈桿底部就可大幅改善

引用:
原帖由 bennytsang16 於 5-7-2023 17:17 發表
有 bolt lock 唔係像真d、好玩d咩?
試野,在家又冇必要下下打真軍!有皮先抽翻出來

「台灣 kit 升級」難唔難換?
是不是擰開匣頂果 2粒鏍絲,就輕易扯起個膠彈匣咀,然後好容易就換到?

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-7-2023 08:25 發表
V2 v3既分別係v3有得set 無彈不bolt lock
其他野一樣 台灣有kit升級

回覆 10# 的帖子

我都有磨杆呢招,但有時又另外事或換左新飛機出事.

引用:
原帖由 bennytsang16 於 5-7-2023 17:24 發表
「台灣 kit 升級」難唔難換?
是不是擰開匣頂果 2粒鏍絲,就輕易扯起個膠彈匣咀,然後好容易就換到?

食菜咁食!
但舊匣又可以試下用D橡膠料頂住果度來玩.

附件

5-7-2023 18:04

發新話題