發新話題

[VFC] 唔知會唔會奶野之m249

引用:
原帖由 jn_jona 於 31-7-2023 18:42 發表

個槍管座係咪鋼
快拆多兩野鬆左就gg
依家v記好多槍可能因防改 分開槍管同槍管座
個接合方式又雞 玩返當年marui m4 aeg搖頭咁
真係雞到爆炸

416 換左骨之後, 條外管輕輕拗都斜埋一邊

之後發現原裝骨外管鎖到實一實係因為gas block 頂實條骨
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 jn_jona 於 31-7-2023 18:42 發表

個槍管座係咪鋼
快拆多兩野鬆左就gg
依家v記好多槍可能因防改 分開槍管同槍管座
個接合方式又雞 玩返當年marui m4 aeg搖頭咁
好似係鋼,無攝下佢,
條外管好難拆出黎,
D位好實
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 31-7-2023 19:01 發表

真係雞到爆炸

之後發現原裝骨外管鎖到實一實係因為gas block 頂實條骨
我支416D又係咁!結果將原廠果隻雞Barrel nut要換個隻靚既落去就會唔搖
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 31-7-2023 19:01 發表

真係雞到爆炸

所以我d m4 416轉返行zparts管

其實v記野d料幾汁下,枝Kimber係大blowback呀,但問題係slide頂slidestop果度撞幾下就崩左

回覆 50# 的帖子

我個支都係呀,裝咗燈後又唔可以power stroke,下下要撳slide stop,依家崩到反曬出泥

討論重點放返係支M249度好D, thx all
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

原來最好賣係佢D彈匣.

唔知會唔會有m60 ,佢249設計方向係好既唔再係睇得唔好打設計, d小問題遲早可以fix唔洗擔心

引用:
原帖由 gainax 於 20-8-2023 07:38 發表
唔知會唔會有m60 ,佢249設計方向係好既唔再係睇得唔好打設計, d小問題遲早可以fix唔洗擔心
坐等V2, V3 , 不過我估出MK48先

引用:
原帖由 jacko 於 20-8-2023 09:55 發表

好似話會出PKP machine gun喎!唔知我有冇記錯
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 jacko 於 20-8-2023 09:55 發表

你想等幾多年先………!

引用:
原帖由 七點六二 於 20-8-2023 10:09 發表

你想等幾多年先………!
發左達果年

引用:
原帖由 火鳳舞 於 20-8-2023 10:08 發表

好似話會出PKP machine gun喎!唔知我有冇記錯
正………!期待中!

引用:
原帖由 jacko 於 20-8-2023 10:18 發表

發左達果年
發達就唔洗賣槍啦!

發新話題