發新話題

[others] 方仗牌新版AK GBB大革新有全行程

引用:
原帖由 jn_jona 於 16-12-2023 14:02 發表
某牌ak 最新一水
條外管係有問題 前sight開pin同螺絲係斜左幾度
Selector未改返短都算 前準星座成個斜左點食得落

利申:唔想收律師信
馬記個份kit冇幾耐之前呢度唔係話有人支鋼管斜左落去?
其實係唔係xzt qc問題? 以前都聽過係咁
利申:有過3支某Ak,而家馬記份鋼kit全部正常滿意

回覆 61# 的帖子

我估係ghk ak生產問題,lct果啲aeg緊多年真係無聽過出咩問題

引用:
原帖由 Tom561 於 16-12-2023 22:29 發表
我估係ghk ak生產問題,lct果啲aeg緊多年真係無聽過出咩問題
咁真係唔知,只係聽講某Ak個身都係xzt代工

引用:
原帖由 gainax 於 16-12-2023 22:05 發表

馬記個份kit冇幾耐之前呢度唔係話有人支鋼管斜左落去?
其實係唔係xzt qc問題? 以前都聽過係咁
利申:有過3支某Ak,而家馬記份鋼kit全部正常滿意
唔使單打,係我講,佢份kit個力學係會斜,你自己用力學常識去望下啦!
在不關事的区域想過我一幢?
你唔識我教你,收鑼絲放十字位撬力一個在前一個在後,計自力擔得住份頭一定係在後marui

附件

16-12-2023 23:17

睇左bada 個post d相
大佬你出多幾水都唔夠膽買你
非洲Ak咁 出ak姐 唔洗求其到咁
買你第一水除左槍換槍之外真係諗唔到點補救

引用:
原帖由 0050100 於 16-12-2023 22:46 發表

唔使單打,係我講,佢份kit個力學係會斜,你自己用力學常識去望下啦!
在不關事的区域想過我一幢?
你唔識我教你,收鑼絲放十字位撬力一個在前一個在後,計自力擔得住份頭一定係在後marui
唔可以咁直接講架師兄 ,只係估唔到而家仲有呢個鍋氣,
唔怪之得咁快又有人放二手同份kit一樣

GHK AK ver3 用唔用到「匠神」鋼四寶?

引用:
原帖由 bennytsang16 於 17-12-2023 01:36 發表
GHK AK ver3 用唔用到「匠神」鋼四寶?

v3本來就鋼

V3睇落測試幾chock全自動效能幾好,終於改返手槍內管數,
如果冇其他問題4千出頭全鋼真木真係冇咩好挑剔

引用:
原帖由 gainax 於 17-12-2023 21:51 發表
V3睇落測試幾chock全自動效能幾好,終於改返手槍內管數,
如果冇其他問題4千出頭全鋼真木真係冇咩好挑剔
Bada d相好多問題
詳情自己去睇 自行判斷

引用:
原帖由 jn_jona 於 18-12-2023 00:11 發表

Bada d相好多問題
詳情自己去睇 自行判斷
Hop-up同槍尾既中軸綫成個軸心歪既,衰過國九,搞到我唔敢買,怪唔知得t2咁快就咁多支放出黎喇,必有Q畸!
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 火鳳舞 於 18-12-2023 00:44 發表

Hop-up同槍尾既中軸綫成個軸心歪既,衰過國九,搞到我唔敢買,怪唔知得t2咁快就咁多支放出黎喇,必有Q畸!
搞成咁樣真係唔可以比件parts你換落去fix

我寧願等到佢搞掂左先落手

方丈已經發聲明,超級搞笑,但再嘈小心綠屍寒

回覆 59# 的帖子

主要佢係高知名度youtuber

引用:
原帖由 RCOOH 於 18-12-2023 19:19 發表
方丈已經發聲明,超級搞笑,但再嘈小心綠屍寒
《GHK AKM V3 GBB製程及品控檢查報告》
鑒於近日來玩家討論有關GHK AKM V3
GBB,疑似槍身彎曲導致槍體軸線不正之問題,
GHK對此事件極為重視,GHK已立即對廠內的AK
M製程,做全面的重新檢查。

檢查報告如下:
1.
關於槍身前後端內縮,此為鉚釘高壓鉚接的正常
現象,並不會影響槍身軸線及操作(詳見圖A)。

2.
組裝成品後,我們以雷射水平儀輔助檢測,發現
少數槍身後托些微左偏或右偏(詳見圖B)
因為人工組裝及木托小許的容許公差值所致,可
重新組裝調整定位後 即回復正常(詳見圖C)。

3.
發現少數有鉚釘鬆動的問題,加強補件已量產中
,會免費發送給各地經銷,若有遇到此狀況的客
戶,麻煩洽訊各地經銷索取。

[檢查報告結論]
經檢測後結果GHK AKM V3
GBB槍身並無彎曲,亦不會影響產品的操作或導
致產品損壞,但確實有因為產線組裝沒做好定位
,加上部件公差導致槍托跟槍身在視覺上有軸線
偏移的情況發生。
鑑此,GHK會再針對這部分的品控加強管理,也
已通知各經銷,在出貨前協助調整。

最後
GHK由衷感謝廣大消費者的使用回饋,讓我們能
精進產品,過程中造成不便及困擾,在此致歉並
檢討,感謝玩家們的支持。
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

發新話題