發新話題

[VFC] VFC終於肯出AK GBB

都唔知應該開心定唔開心.......V記竟然走去玩AK, 好似佢最大既優點發揮唔到, 反而平時既缺點就拎出黎賭AK市場咁

引用:
原帖由 jn_jona 於 1-12-2023 14:12 發表
Ak好似有個buffer彈弓
拎走去
隻匣真係好kick 點解
拆buffer條bolt會出軌

引用:
原帖由 國土戰略局探員 於 1-12-2023 10:42 發表
睇落好似有師兄你最鍾意
沒有彈放錘 功能
應該有
見到valve位有blocker

FNC都會出

位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

V記外觀都冇咩好挑剔,但估計像真結構打上黎都唔會超過其他2個牌水平
不過Ak夾大氣化唔差去邊如果唔強馬記既性能爽射,裝下珍件把玩裝拆間中落下場應該最合適,
估唔到V記真係有聽我up過出平價版ar oldschool同出Ak,值得支持下有74mn靚仔夾

引用:
原帖由 stevechau 於 1-12-2023 15:22 發表
都唔知應該開心定唔開心.......V記竟然走去玩AK, 好似佢最大既優點發揮唔到, 反而平時既缺點就拎出黎賭AK市場咁
V記凡凡都出整多個Ak系列其實合理畢竟Ak市場都好大啊
唔希望佢搞咩全行程,或全行程同半行程可以切換咁樣都無問題
如果好似我們搞全行程軟腳就真係唔好搞了

2023年佢有10年設計gbbr經驗應該開始上軌道唔會搞新槍有咩大鍋野出嚟
其實佢不如學豬香港一出即全鋼內件啦一步到位,4千以上全鋼真係唔貴,我砌馬記淨換全鋼外件總價都6千,而家台製野出新槍真係全鋼內件有呢個需要,一件件自己換仲煩又貴
玩得靚槍既人都唔差一,2千一步搞掂

引用:
原帖由 gainax 於 1-12-2023 23:20 發表

V記凡凡都出整多個Ak系列其實合理畢竟Ak市場都好大啊
唔希望佢搞咩全行程,或全行程同半行程可以切換咁樣都無問題
如果好似我們搞全行程軟腳就真係唔好搞了
我兩支我們AK一雞清匣無腳軟喎!我們長槍最緊要入氣唔好太滿,七成夠,
唔係會噴白煙,好多人唔知入氣入到爆,真係會打出黎無晒力

位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

引用:
原帖由 火鳳舞 於 1-12-2023 23:33 發表

我兩支我們AK一雞清匣無腳軟喎!最緊要入氣唔好太滿,七成夠,
唔係會噴白煙,好多人唔知入氣
冬天扣連發同其他2支差距明顯,而家gbb冬天仲會軟下軟下blow back冇力我覺得就唔合格了
我們似乎放棄左gbbr市場,好耐冇新野,m4,ak都冇更新系統,而家Ak馬、V、G呢三間都係重新設計既新系統
有錢手痕轉會玩新野時間到了

引用:
原帖由 gainax 於 1-12-2023 23:28 發表
2023年佢有10年設計gbbr經驗應該開始上軌道唔會搞新槍有咩大鍋野出嚟
其實佢不如學豬香港一出即全鋼內件啦一步到位,4千以上全鋼真係唔貴,我砌馬記淨換全鋼外件總價都6千,而家台製野出新槍真係全鋼內件有呢 ...
講左全鋼
價就好含糊咁講跟市面
我估4K左右啦

另岩岩睇左vfc條介紹片
佢依家show出黎個行程係短行程 仲會有長行程kit

引用:
原帖由 jn_jona 於 2-12-2023 00:15 發表

講左全鋼
價就好含糊咁講跟市面
我估4K左右啦

另岩岩睇左vfc條介紹片
佢依家show出黎個行程係短行程 仲會有長行程kit
內外全鋼其實真係需要,有4,5千全鋼我都唔會二三千買亞鉛內膽
除左馬記亞鉛內膽尚算耐用又有副廠出補品,台掣野亞鉛信唔過,以前買左支迷V記g17g4,
打幾百飛個鎚就爛左又冇件換拆散放左幾年係度已經放棄,如果係馬系統即時槍街買補品搞掂
V記走精品路線以後出gbbr全鋼Dx版真係需要,我們換哂鋼內件仲貴過而家買新出G記咁點解要買全鋼內外件版就係咁解反正鋼內件長玩係必需

Ak我應該唔會再砌馬記因為成本太高,估計淨係AkM 3000槍 2000鋼身鋼管 1200靚木已經6千以上未換鋼內件起碼3千成套
而家V記係咪4千出頭?同G香港新出差唔多性格比抵玩馬記好多,反正ak夾大唔同M4系統差距明顯、V記都有得諗,74mn隻夾終於做返真鐵造型以前G記個隻夾買左2支收藏都係唔中意放左,期待V記74木版加電木夾

[quote]原帖由 火鳳舞 於 1-12-2023 23:06 發表
FNC都會出

個人的Best buy item,聽話四月份,聴住先

引用:
原帖由 gainax 於 2-12-2023 07:43 發表
Ak我應該唔會再砌馬記因為成本太高,估計淨係AkM 3000槍 2000鋼身鋼管 1200靚木已經6千以上未換鋼內件起碼3千成套
而家V記係咪4千出頭?同G香港新出差唔多性格比抵玩馬記好多,反正ak夾大唔同M4系統差距明顯、V記都 ...
話550 usd 左右

下年仲會出波波莎GBB,二戰迷開心嘛!
位置不同,小言為貴
認知不同,不爭不辯
三觀不合,浪費口舌

發新話題