18 12
發新話題

KSC M4 GBB 分享

KSC M4 GBB 分享

見好似好小人講ksc m4,等小弟介紹一下

我支是ksc台版m4a1 1槍2匣版本~
同wa系統雙比下,我覺得ksc的穩定性,火力,零件材質,都非常高~

買回來時無影低原裝M4A1形態,睇後期的外形吧↓
馬仔雷射刻印,數字上尾段的HK應是香港版本之分↓

大部分是粉末冶金制作的零件,耐用度大大提升↓
跟槍身的氣閘設計(wa是跟匣的),穩定性又提高了↓
Bolt Catch位是粉末冶金制,加上幾點分散受力,又見耐用度提升了↓
Bolt 防撞位的補強零件是粉末冶金制,用彈簧銷固定,可靠的設計↓

撞連發Sear的位置也是用粉末冶金制的零件補強↓
簡潔的彈匣設計,如要修理也很方便↓
不用怕像wa要在槍管外調教上旋,ksc式調教上旋,用什麼RAS排骨都無問題了↓

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +15 精品文章 20-8-2011 11:35
  • gtoray 金錢 +15 精品文章 20-8-2011 11:35

師兄~呢支野幾銀?可否pm個價比我~ THX

粉咩治咩金丫. 用靚嘅鋼parts就實耐用啦.
想要就俾銀.
又想要又嫌貴你買玩具算喇.
好多嘢, 無錢就無得玩. 就係咁簡單.

CHING可唔可以PM個價比我?THX

多謝分享!
我就等佢支MAGPUL EDITION同膠身PMAG喇

佢呢水HOP UP設計錯誤, 做緊特價清貨;之後出既CQBR同PTS會用新HOPUP同改良RECEIVER。

KSC M4基本設計最成熟, 將來必成AR系GBBR主流, 不用擔心流通性,事實台灣方面已有不少廠支持出件

多謝師兄分享,可否PM我你支台版幾多$$??
THANKs.

引用:
原帖由 Legionee 於 16-8-2011 01:18 發表
佢呢水HOP UP設計錯誤, 做緊特價清貨;之後出既CQBR同PTS會用新HOPUP同改良RECEIVER。

KSC M4基本設計最成熟, 將來必成AR系GBBR主流, 不用擔心流通性,事實台灣方面已有不少廠支持出件
DETAIL PLEASE

我亦都係期待緊 Magpul 版

c-hing個條係未9inch真骨呀
窮則獨善其身 富則妻妾成群

讓小弟分享一下KSC M4A1經驗

小弟跟樓主一樣買了台版KSC M4A1,原裝無改,用Top Gas 落場幾次玩,效果同性能都非常好,無Jam彈,無漏氣。不過有一次在家中玩槍時就發生了意外,「撞鎚斷裂」!當時左諗右諗都無理由台版貨都會發生這樣的情況,但係最緊要都係嗱嗱聲去揾番件零件補鑊,點知槍街啲鋪頭係無KSC M4既撞鎚賣,最後要e-mail 去日本KSC個網站做郵購,先買得噃件撞鎚。

從小弟經驗所得,KSC M4設計上未必頂得住Top Gas壓力,長時間擊發下受撞擊部位好大機會有耗損,況且市面上未有KSC 既強化零件補救,故各位C兄們小心為妙。

好正!! 想問師兄支ksc 係烤漆定陽極表面處理? 會易掉漆嗎?

引用:
原帖由 5sfll970 於 15-8-2011 21:09 發表
粉咩治咩金丫. 用靚嘅鋼parts就實耐用啦.
唔好當鋼一定耐用架  design唔好 鋼磨鋼一樣死  

引用:
原帖由 kwankwan60 於 17-8-2011 02:17 發表
小弟跟樓主一樣買了台版KSC M4A1,原裝無改,用Top Gas 落場幾次玩,效果同性能都非常好,無Jam彈,無漏氣。不過有一次在家中玩槍時就發生了意外,「撞鎚斷裂」!當時左諗右諗都無理由台版貨都會發生這樣的情況,但係 ...
依樣野 e興趣個網都有講
買果到提左佢d part設計係頂唔到top gas.雖然打到.但都建議用134.

18 12
發新話題