24 12
發新話題

[認真] 如果您地係女性...

如果您地係女性...

我鍾意左一個女仔~
佢本身有男友~但因為我o既出現,佢同一齊左7年o既男友分開左而同我一齊相處左5個多月
呢5個多月o既時間入面,我同佢好開心咁過...但問題黎喇....佢一直都放唔底過去...
而佢前男友亦時不耐有意冇意搵下佢~
而呢個我愛上o既女性,亦心大心細緊...所以,我地分開左...
想問 :
一個曾經出手打女人o既男人,真係有咁多值得放唔底o既感情嘛 ?
另一個細心到佢(女性)都知道比前任更好o既人,真係唔值得佢信任?

我自己都好想去捱過呢d"等判刑"o既時間...但我晚晚訓唔到,日頭又要返工...唉....
我自己都解釋唔到點解會咁重視呢個女性...自問又唔係未試過得到佢,
但偏偏只有佢一個可以令我咁著迷...
我年紀唔細,要玩、要癲,以前已經玩夠...唔通呢一刻就叫報應...?

俾一個更大既信心佢
鵰。豹。狸。獅。狒

我想先問樓主一個問題

需然人比人比死人。。。。。但你覺得除左你對個女仔好之外。。。。。有什麼比她前男友好呢?。。。。。如財力。。。。能力(唔係性能力)。。。。。等各方面

重有一樣!有D女好念舊,所以經常令自己選擇困難!

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 29-3-2012 08:49 發表
俾一個更大既信心佢
比如一輩子的承諾?

引用:
原帖由 pursuer 於 29-3-2012 10:50 發表

比如一輩子的承諾?
承諾只係空口講白話
要實際行動才能叫信心

引用:
原帖由 hkncnc 於 29-3-2012 11:39 發表

承諾只係空口講白話
要實際行動才能叫信心
pursuer師兄既意思會唔會係叫樓主求婚?

引用:
原帖由 joey 於 29-3-2012 10:17 發表
重有一樣!有D女好念舊,所以經常令自己選擇困難!
我覺得呢d 叫犯賤
有D女tum兩下又會回心轉意

女人好多時出軋只係對自己沒信心,
或對現有關係覺得沉悶,
冷靜左又會好多時諗番轉頭,
始終都係比較念舊,
而且對手呢段時間可能又改善了。
先看自己同對手本質上有咩差距,
再看女方性格作出對應...

你而家撓咗人係女呀,仲好似啱晒咁.你唔諗吓如果調番轉會你又會點呀,不知所謂

新鮮感你贏曬
但人地七年感情的確好難放得低
太多經歷同回憶

引用:
原帖由 big.eyeskk 於 29-3-2012 12:53 發表
你而家撓咗人係女呀,仲好似啱晒咁.你唔諗吓如果調番轉會你又會點呀,不知所謂
男未婚女未嫁,點解唔可以揀?
如果兩個人感情無問題的,點會咁易被人介入?

此post不應加上道德觀念,因樓主先係求助者

本人將近三十,好有錢又未算,叫做有車有樓,
同呢個女性一齊時,手頭都有現金係用嚟結婚的∼
我自己都明白口頭承諾唔係d乜,
但已經計畫好要做嘅事,只係等緊佢回頭,
當日我知道我嘅決定會牽連什廣,
但我做得出係因為佢同前男友一齊七年乜都冇比過佢,
而我絕對相信有能力比到更好嘅一切佢(女性)
所以先咁做...所以話....呢d係咪報應.....

引用:
原帖由 Anonymous 於 29-3-2012 19:21 發表
本人將近三十,好有錢又未算,叫做有車有樓,
同呢個女性一齊時,手頭都有現金係用嚟結婚的∼
我自己都明白口頭承諾唔係d乜,
但已經計畫好要做嘅事,只係等緊佢回頭,
當日我知道我嘅決定會牽連什廣 ...
almost 30 yrs old have a car have a house have some cash are not a reason to getting marry with someone.

there are so many people just like u but are still single.

just depends on how u love her and if she will to get marry with u. no matter u are how rich at all. u have to understand.

actually u need to let her know that u are love her and wanna marry with her. of cx she needs some time to forget her ex-bf.

or u may do something to make her memory just remain one mr.right.
鵰。豹。狸。獅。狒

24 12
發新話題