100 1234567
發新話題

比著你,你仲會唔會去馬

比著你,你仲會唔會去馬

話說小弟同友人一齊返暑期工
舖頭其他同事都係師奶,只有女仔一個同我地差唔多年紀
我同個fd由一開始都覺得個女仔好pure好true
都想去追

巧合之下,我終於可以同個女仔一齊企
由於份工真係好hea,我同個女仔傾左成日計
成日留留長,咩都有傾下,佢同我講左唔少屋企事
發覺呢個女仔絕對會係好女友

到放工既時候,個fd已經問我有冇同個女仔傾d咩
我果時已經詐傻話咩都冇傾,比佢知我地傾左咁多野
熔左我都有份
佢都信,因為我平時返工都唔會同d師奶搵計傾

今個星期三個女仔同我個fd本來都要返,我就返星期四
但我星期四有事返唔到,經理將我同個fd對調
可能因為我比個fd少癈話,經理比較就我
加上個經理應該見到我個fd成日'目及'個女仔
變相比多左個機會我,但個fd已經想熔左我

比著你,你會詐傻繼續去馬定光明正大去馬,定係襯早斬攬,免傷和氣

同友人"友"到咩程度先

引用:
原帖由 sam524 於 22-7-2014 02:51 發表
同友人"友"到咩程度先
呢條問題真係難答'友'到咩程度好難量化

自私心態mode緊係想追到個女仔而個fd唔會對我有太大意見啦
我地之間有個fd了解晒呢個既關係,佢同我講,詐傻繼續去,但追到就將件事倒轉講

嗱 我就覺得咁
係就明刀明槍 係去就去
唔好遮遮掩掩 傻不用詐
反正年少氣盛 相信好難會情義共存
明刀明槍免得招人閒話
更不用懶落人度 無負於友人
做得光明磊落 也保自己人格

佢又唔係你個fd條女
除非你想搞gay既je

唔係我諗唔到有咩理由為個fd而唔去同個女仔發展囉

你唔去馬唔代表你個FRIEND得,但係你去馬就要先預咗有機會冇咗呢個FRIEND,因為係你一開始扮冇嘢先,但係同時就算你扮唔扮冇嘢,同個女仔一齊咁就點都會令呢個FRIEND唔開心一排

值唔值得好難講,一日唔開始你都唔會知

個人覺得係個女仔聞到你個fd既動機所以先同你好傾得
試下當普通朋友約出黎就知個女仔係咪只係做緊戰術規避

努力工作擺啦,紅顏斷貴緣,到大個你就知道坐埋打冷飲啤酒果班兄弟會越黎越小

追,青春嚟呀!
你話個fd已經想熔左你,即係佢都知啲啲。既然大家一齊起步就最公平,如果個fd咁都要埋怨,就係佢小氣。
http://m.youtube.com/watch?v=zHBsNpDLT_Q
---
我做緊咩!點解會成晚玩憤怒鳥賽車,都唔入嚟守望住心情告解亭。好多迷途兄弟需要我指引。

情場如戰場  去馬啦, 戰吧
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

落場無父子,何況係朋友?再講,如果你果位“朋友“因為咁小事就同絕交嘅話,嘅依條友仔識唔識都罷!!

引用:
原帖由 Anonymous 於 22-7-2014 02:46 發表
話說小弟同友人一齊返暑期工
舖頭其他同事都係師奶,只有女仔一個同我地差唔多年紀
我同個fd由一開始都覺得個女仔好pure好true
都想去追

巧合之下,我終於可以同個女仔一齊企
由於份工真係好hea,我同個女仔傾 ...
一句到尾。。。你個fd。。。有無可能解決到你性既需要先???

點解唔去,係D C9電視劇先會禁on車為朋友讓愛
最後用番C9電視劇其中一句對白:讓來讓去,你當我係件貨呀

引用:
原帖由 xyzchan 於 22-7-2014 03:49 發表
你唔去馬唔代表你個FRIEND得,但係你去馬就要先預咗有機會冇咗呢個FRIEND,因為係你一開始扮冇嘢先,但係同時就算你扮唔扮冇嘢,同個女仔一齊咁就點都會令呢個FRIEND唔開心一排

值唔值得 ...
我都有咁諗過,希望黎緊o camp季可以減輕下副作用

引用:
原帖由 0o0p 於 22-7-2014 04:13 發表
個人覺得係個女仔聞到你個fd既動機所以先同你好傾得
試下當普通朋友約出黎就知個女仔係咪只係做緊戰術規避
呢個我又未諗過,
佢只係話過覺得我個fd好呆滯,有d意思係指冇興趣搵佢傾計(我估咋)
我諗個女仔同個岩岩識既人講到自己屋企事,應該無咩手段
如果呢d都係佢既手段,我輸得心服口服

100 1234567
發新話題