41 123
發新話題

DIY之G3彈匣手機移動電源

取消高亮

DIY之G3彈匣手機移動電源

各位大大很久沒見!今次小弟DIY G3彈匣手機移動電源

首先要有一個市場上超值的小米10500移動電源.

小心拆下外殼.

身為sovietarmy,當然先考慮用蘇聯槍的彈匣.

SVD彈匣位置不足.圖為G&P SVD彈匣.

AK匣可以放置電池,但我懶得重新焊接.

AR匣又要焊接過...放棄.

其實我最喜歡Magpul的膠彈匣,圖中有一個防塵膠蓋,預想中拿掉防塵膠蓋,便可收納電源線.只是太貴了.

G3彈匣就一流了.反正我多出一個.

預想中G3 500rd鏈匣上部保留,掀蓋後收納電源線,彈匣底是USB插頭

手工銼出插孔,可惜移了位.

專程買一個KA早期G3匣回來再造.

完成後的尺寸對比.

可收納電源線.

電池狀態顯示.

手機充電中!

還可以插上G3上充電...圖為G3A1

當然亦可插在戰術背心或彈匣袋中一邊戰鬥一邊充電...係咪充電充得好寸呢!

-完-
本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +25 原創內容 16-11-2014 00:14
  • gtoray 金錢 +25 原創內容 16-11-2014 00:14
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

無極限DIY
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

咁都比你想到!!!
一個什麼也不懂的老兵!!

引用:
原帖由 tinyau1134 於 11-11-2014 22:52 發表
無極限DIY
一齊整番個,叉電都型過人,vest吾係剩係塞紙巾同彈匣ge

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

又幾好喎,金屬身又可以散熱

this one looks pretty cool

...下次整菠蘿

咁都得

成碌g3托出街差電

嘩!神呀!

你令我想起:呢個望落去好似一隻蛙! 其實佢係一個鬖跑!

回覆 10# 的帖子

i know ur trying to say SHOE

引用:
原帖由 rho837 於 12-11-2014 04:09 發表
嘩!神呀!

你令我想起:呢個望落去好似一隻蛙! 其實佢係一個鬖跑!
鬚刨。。。。not....鬖跑

R兄拎徊鬚刨剃長白山人参鬚沖水朗口,所以叫鬖刨!

我地D草根吾明架勒!

《河湟有感》司空圖

Ok幾型喎~~不過我諗我帶返工會俾人用槍指住我個頭(真槍……)

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 12-11-2014 09:41 發表
R兄拎徊鬚刨剃長白山人参鬚沖水朗口,所以叫鬖刨!

我地D草根吾明架勒!

咁又係。。。 。。。我地食鬕鬣鬆鬏鬓

41 123
發新話題